Bez tváře

Bez tváře https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29740/bmid_bez-tvare-O3D-29740.jpeg 4 26 5

Kaylie McMillanová sleduje vraha, který je posedlý myšlenkou odhalit pravou podstatu ženské duše, a to tím, že strhne masku, která ji halí. Jeho poslední obětí je žena mnoha tváří. Žádná z nich ji však neochrání, protože dobrovolně vstoupila do hrozivé temnoty Crayova stínu...

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Stealing Faces , 1999


více info...

veronika4001
veronika4001
18.12.2022 5 z 5

Ta honička stojí za to. Skrývání, zastírání identity, vzájemné napadání, touha zvítězit. Kdo nad kým? Hra začíná. Psychiatr dostává nástroje, které neumí ovládat, diagnózy pacientů záměrně stanovuje podle libovůle. Z lidí, které uměle pochytá, dělá pacienty, které si podmaňuje a dostává je do pravidelné terapie, na jejímž základě předepisuje libovolné (nadměrné) dávky zhoršující jejich stav a prakticky likvidující jejich osobnost, což má za následek bezmoc pacientů. Je váženým psychiatrem, váženým ředitelem kliniky a policie nemá důvod mu nevěřit (vždyť jsou pacienti psychotiky s vážnou anamnézou). Nitrosvalové injekce, methylamfetamin. Maska bytosti.

sgjoli
sgjoli
28.01.2018 3 z 5

Přiznám se, že od knihy jsem očekávala úplně něco jiného, než jsem od ní dostala. Možná je chyba na mé straně, je to klidně možné. Dějově mi kniha připadala hrozně zdlouhavá, místy nudná. K hlavní hrdince jsem vůbec nepřilnula, spousta pasáží mi připadala zcela zbytečná, proškrtala bych to. Nakonec to pro mne bylo takové průměrné čtivo, které nenadchne, ale neurazí. Znovu se již vracet ke knize nebudu.


ERIK 2
ERIK 2
21.10.2015

Nedám ani jednu hvězdičku,myslel jsem si že pán spisovatel od samého začátku rozehraje nervy drásající příběh a místo toho pán spisovatel utvořil z dobrého tématu věc, která se nedala číst.Zase velké recenze ale knihám od tohoto spisovatele se raději vyhnu,něco podobné jako POTOK STÍNŮ od Joy Fieldingové ale tá se dala alespoň číst.

perpe2a
perpe2a
08.10.2015

Skvěle napsaná kniha, napínavý příběh, plný zvratů až do úplného konce. Neustále přemýšlíte, kdo je vrah a když už si myslíte, že to víte, otočíte pár stránek a vše je jinak. Rozhdoně mohu doporučit, je to silný příběh.

pajonek
pajonek
30.11.-0001 5 z 5

.....přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem ... knihu jsem přečetl prakticky na jeden zátah - toť hovoří za všechny moje další komentáře...................

Autorovy další knížky

Michael Prescott
anglická, 1960
2001  87%Bez tváře
2002  78%Temno přichází

Kniha Bez tváře je v

Přečtených40x
Doporučených1x
Knihotéce30x
Chystám se číst30x
Chci si koupit3x