Fake - německý psychothriller

recenze

Fake (2024) 4 z 5 / Kizuizi
Fake

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Patrick Dostert má milující ženu, pěkný dům i skvělou práci. Jednoho rána se ale vše zcela změní, když u nich doma zazvoní policie a Patrickovi sdělí, že byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví. Doufá, že tahle noční můra brzo pomine, jenže pak se objeví video...

Knížka vypadá celkem nenápadně, ale zaujala mě anotace, a tak jsem se rozhodla ji vyzkoušet. A musím říct, že když jsem ji poprvé držela v ruce, líbilo se mi i zpracování obálky, byť je to brožovaná vazba.

Fake je naprosto skvělý psychothriller, který mě opravdu velmi mile překvapil. Kniha má něco přes 300 stran, ale děj je tak svižný, že jsem ji přečetla za jeden večer - nedala se totiž odložit. Téma příběhu bylo moc dobře vybráno, protože to není nic, co by se v dnešní době nemohlo stát - někdo vás z něčeho obviní a jako důkaz je tu video, o kterém tvrdíte, že takhle se to rozhodně nestalo. Jak dokážete, že je to podvrh?

Příběh vypráví sám Patrick mezitím co čeká ve vazbě, když se rozhoduje, jestli je nebo není vinen. Zhroutil se mu celý život během pár chvilek a jediná věc, která ho teď drží nad vodou je psaní jakéhosi zpětného deníku. A tak čtenář může prožívat ty trýznivé a hlavně šokující okamžiky spolu s ním.

Je to svižné, napínavé a řekla bych že tam není žádný moment, u kterého by mohl někdo říct, že se nudil. Je to tajemné, celou dobu přemýšlíte jestli se to tak mohlo stát (inu při dnešních technologických možnostech klidně mohlo) a určitě se připravte i na pár šokujících momentů. A nezapomeňte si přečíst i doslov!

Knihu Fake (ten název je tak výstižný!) vám můžu jedině doporučit, protože tohle vás vážně bude bavit!


Fake Fake Arno Strobel

Patrick Dostert vede spokojený život: má dobrou práci, přátele, milující manželku. Když u dveří jeho domu nečekaně zazvoní kriminální policie, jako by se ocitl ve špatném snu. Čelí vážnému obvinění z ublížení na zdraví a únosu žen... více


Komentáře (0)

Přidat komentář