Jů, bedna!

recenze

Bedny - Zabít sráče! (2021) 5 z 5 / Terva
Bedny - Zabít sráče!

„Dobrý den,
můžeme prosím
využít zázemí
vašeho obchodu
pro páchání trestný činnosti?“

Rosana Zvelebilová mě fakt dostala. Její slovník je velmi pestrý. Používá klasiku se sprostými výrazy, celé to protřepe, zamíchá a přidá černou tečku na čelo. Navíc jsem po některých výrazech pátral na netu a našel jsem pár zajímavých věcí. V tomto díle je použito dost výrazů jedné osoby, která si říká Igor Inrduch. Báseň „Mrdali ježka“ je vlastně celý soubor básní a příběhů s názvem „Ježek až sem a průběžně . . .“, a hlavní rčení je v této knize opakovaně použito. Na začátku naopak najdete celou báseň, která se zove Sonet 666. Taky docela síla. Na stránkách nakladatelství Igor Indruch najdete pár zajímavých knižních skvostů. Včetně e-knihy zdarma s názvem Ježek až sem a průběžně . . . je to o těch nejen ježcích.

Citát: Můj tým je dobrý tým, když se spojí s jiným týmem . . .

A myslím, že je tu dána pocta jedné osobě, která si na netu říkala Repulsion. Některé výrazy mě silně připomínaly názvy básní jako je Meteorit, Na koho se vaří voda (neplést s Hrušínským), Tak nějak mě to sere, píčo, Proč andělé nemají křídla . . . nevím, zda je to pocta, ale není to jen pouhá náhoda. Ale i tak jsem si tyto výrazy užíval. Jsou bravůrně vstřebány do celého děje. JOP. A pokud to není pravda tak NAH. A andělé nemaj křídla.

Citát: Taky vám přijde neslušný, když někdo svýmu šéfovi tyká?


Bedny - Zabít sráče! Bedny - Zabít sráče! Rosana Zvelebilová

Je to sráč. Největší v celém Poddrně. O všem ví, všechny ovládá a počet jeho obětí roste. Jeho protivníkem je… učitelka. Bývalá. A má pro toho nemilosrdného zmetka překvapení: smrt. Krutou, velmi bolestivou a hlavně ponižující. J... více


Komentáře (0)

Přidat komentář