Šéfové na zabití

recenze

Zůstane to mezi námi (2024) 5 z 5 / Kikina182
Zůstane to mezi námi

Melissa a Rusty Trippovi se zabývají interierovým designem a patří mezi miláčky Ameriky. Má to však jeden háček. Tihle dva se nemůžou navzájem vystát, což ohrožuje nejen jejich pozici jakožto dokonalého páru, ale především jejich značku. Když se vydávají na několikatýdenní turné po státech, je tak na jejich zaměstnancích Carey a Jamesovi, aby zařídili, že se navzájem nezabijou a nijak neuškodí své značce. Ani Carey a James ze sebe však nejsou dvakrát nadšení, jenže pokud chtějí zachovat zdání dokonalosti, musí spojit síly.

Autorky mají čtivý styl psaní, takže i kniha Zůstane to mezi námi byla jako obvykle napsaná lehce a nešlo se od ní odtrhnout. Tentokrát nebyl vzhledem k tématu styl psaní prošpikovaný humorem, ale to způsobu psaní na čtivost rozhodně neubralo.

Zůstane to mezi námi je oproti jiným knihám, které jsem od autorek četla o dost jiná. Není to RomCom ani erotický román, ale pořád je to romantika. Jen je taková mírnější a řeší se v ní velká spousta závažných témat, díky čemuž je opravdu zajímavá.

Celkově mi tahle kniha přijde hodně originální. Moc se mi líbí už jen prostředí interierového designu, na které jsem ještě v žádném příběhu nenarazila. Dává celé knize úplně nový a neokoukaný nádech.
Stejně tak je zajímavé sledovat, jak se vlastně rodí vztah na poli nenávisti někoho úplně jiného, než jsou hlavní dva aktéři. Navíc je milostná linka skvěle promyšlená a moc se mi líbí jak a jakým tempem se vyvíjí.

Postavy se autorkám skvěle povedly! Jsou popsané do hloubky, nechybí důraz na emoce a působí na mě neuvěřitelně reálně, částečně nejspíš i díky propracování jejich minulosti, ale především díky tomu, že nikdo z nich není jen kladnou nebo zápornou postavou, mají dobré a špatné vlastnosti, díky čemuž působí jako lidé.

Zůstane to mezi námi není kniha, která by se podobala tomu, co tohle autorské duo již napsalo. Je to hodně jiné, ale rozhodně stejně dobré jako jejich nejlepší kousky. Pokud máte rádi romantiku a rozebírání vážných problémů, určitě doporučuji po knize kouknout.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Jota.


Zůstane to mezi námi Zůstane to mezi námi Christina Lauren

V lásce a v práci je povoleno vše! Carey Douglasová pracuje pro Melissu a Rustyho Trippovy, známou guru dvojici z odvětví interiérového designu, skoro deset let. Carey pochází z farmy a u Melissy a Rustyho začala pracovat ve sv... více


Komentáře (0)

Přidat komentář