Pekáč buchet

Pekáč buchet
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206146/bmid_pekac-buchet-FwG-206146.jpg 4 1203 1203

ONA Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára. ON Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš. Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem, a že láska hory přenáší. Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.... celý text

Přidat komentář

laura
28.05.2024 5 z 5

MATOUŠ a KLÁRA.
Kopřiva dvoudomá a Makadamka.

On adrenalinový šílenec, sportovec, horolezec. Ona bez špetky smyslu pro sport a s nechutí se hýbat.
Může to fungovat?

Může...

Čtivý, hravý a hezký příběh se spoustou humoru, buchet a receptů. Příběh o lásce ke sportu i k jídlu. O vášni, něze i smíchu. O křehkosti lidských citů a nemilosrdnosti osudu. O jedné včele, jednom rozhovoru, náhodném setkání a kráse vzájemného sbližování...

Chvíli jsem si povídal tady s tou skříní...
Ale tady není žádná skříň...

Oddechové, mile bláznivé, možná trošku předvídatelné a jednodušší, ale zabralo to.

Poprvé jsem si říkala: hm, nic moc. Teď si říkám: ichichichichiiii :)

Líbilo se mi to.

Cara.17
09.05.2024 4 z 5

Toto dílo bylo podstatně lepší než autorčina kniha S hlavou v oblacích (pejru), která mě vůbec nenadchla a u níž mi krom příšerně vykresleného vztahu hlavních hrdinů vadilo i velké množství vulgarismů.
Tady se naštěstí setkáváme s "umírněnější" hlavní hrdinkou Klárou, která pracuje jako redaktorka ženského časopisu. Klára miluje jídlo (naopak sportu se věnuje jen z donucení) a skrz rozhovor pro časopis se seznamuje s adrenalinovým sportovcem Matoušem...
Podle tohoto kratičkého popisu si určitě každý dovede představit, jak bude příběh pokračovat. Koneckonců je to román pro ženy a to mluví za vše. I přesto si však troufám tvrdit, že vás autorka ve druhé polovině knihy překvapí - alespoň já jsem takový zvrat nečekala.
Mimo to musím zmínit, že se jí povedlo dobře popsat charaktery postav i jejich vývoj po onom zvratu. Navíc tu jsou jako bonus uvedené recepty na různé pochutiny, takže gastronomičtí nadšenci si přijdou na své.
Celkově tedy hodnotím knihu velmi kladně. Autorka mi díky ní dokázala, že umí psát dobré humorné příběhy i bez použití celé škály sprostých slov.


Kristy.Seb
04.03.2024 4 z 5

Smysl pro humor na tělech knížkách miluju. A to jídlo v tomhle díle bylo božské a to jsem o něm jenom četla! Jen mě mrzí ukončení příběhu, s rim si mohla autorka trochu víc pohrát.

simca9342
27.12.2023 5 z 5

Další vtipný příběh od autorky
( doufám, že nebude poslední).
Klára a Matouš. Shoda podivné a bolestivé náhody aneb v hlavní roli vosa, která upevňuje vztahy :)
Klára: osoba pracující v gastronomii, takže kvůli lásce k jídlu a ochutnávání, které patří k její práci musí bojovat ve fitku. Její tělo každodenní jezení ve velkém nestíhá tak rychle spalovat a dělá si zásoby. Kvůli ním je Klára terčem narážek svého trenéra. Rozhodne se s tim něco udělat. Namísto kolegyně Míši, která po alergické reakci konci v nemocnici bude dělat interview. Ještě ani neví s kým ....

Matouš: mladý muž, samý sval srdcem horolezec a jedlík , má štěstí
, že to, co sní na něm kvůli jeho sportovním výkonům není vůbec vidět.
Přijel na rozhovor, který s ním bude sepsaný.
Klára ani Matouš to ještě neví, ale jedno pracovní sezení jim změní životy.

Recepty na pokrmy zmíněné v příběhu dodávají čtenáři chuť vše uvařit. Kopřivový salát s citrónem jsem měla už několikrát a nezklamal :)

Hoshi
02.12.2023 5 z 5

Potřebovala jsem překonat čtecí krizi a v knihobudce na mě vykoukla tato útlá knížečka. Na první pohled mě zaujala obálka, avšak jsem byla trochu nedůvěřivá - romány pro ženy moc nečtu, ale dala jsem tomu šanci. A musím uznat, že tahle roztomilá, vtipná jednohubka s překvapivým koncem, mohla být o chlup delší. A jak zde bylo již napsáno, zpestření na začátku každé kapitoly v podobě receptů je zajímavý nápad.

maluck
09.10.2023 4 z 5

Příjemná, vtipná jednohubka, která mohla být delší a více rozepsána. Ale i přes zrychlený vývoj děje bylo vše uvěřitelné a styl autorky se mi líbil. Hlavní i vedlejší postavy byly sympatické. Také oceňuji zpestření v podobě receptů na začátku kapitol.

Mon.CouCou
04.06.2023 5 z 5

Pekáč buchet od Kateřiny Petrusové.

Přestože mafie romance Benettových je od této autorky absolutní top, zvolila jsem k recenzi tuto prázdninovou jednohubku.
Strašně bych si přála, aby Katka zase něco napsala a vydala, tím chci asi začít. V této knížce jsou bonusy recepty-to jsem taky u knihy, které jsem psala jen přátelům, dávala. A to jsem Pekáč buchet ještě neznala :-))

Příběh byl jednoduchý, dialogy vtipné a celkově krásně odvedená oddechová knížka. Překvapil mě konec, za který ale tleskám, protože se toho Katka nebála. Jo, tady bych si uměla jej více rozepsat. Zvlášť proto, že mám k handicapovaným tak blízko a jejich pohled na život mě fascinuje (Ta jejich síla prostě dobíjí)
Klára a Matouš? Tak magickou romanci prostě chcete zažít :-)
Jen bych si přála, aby zdravotnictví pokročilo mílovými kroky a našla léky na všechno. DOPORUČUJI.

Kristulda
13.02.2023 3 z 5

První setkání s autorkou. Čtivé, svižné, ale krátké. Líbily se mi ty vtipné dialogy, i postavy tohle bylo opravdu dobré. Celkově hodnotím jako lepší průměr.

Pasadenka
25.12.2022 3 z 5

Na pekáči buchet se mě líbila zápletka a ten název. A pak už mě mrzelo, že je to takové kraťoučké, že se postavy ani pořádně nenadechnou a už je konec. Přišlo mi to takové odbité. Kvalitativně lepší, než Nika Peas, ale rozsahově stejně chudé. Katka bude pořád moje oblíbená autorka trilogie Bavettovi.

Janulkaxxx
31.10.2022 4 z 5

Fajn oddechovka. Strhavam hvezdu, jelikoz byl pribeh mozna az moc rychli a konec si myslim, ze by taky mohl byt vice rozepsany.

Šárka88
19.10.2022 4 z 5

Mně se to celkem líbilo, malá oddechovka na den. Vtipné a krátké, svižné ve čtení. Vzhledem k tomu, že jsem kousek od Poděbrad, tak přemýšlím, kde to byli na večeři u zámku :-D. Konec předvídatelný, ale pro mě moc milý a příjemný. Klára a Míša fajn holky, jejich konverzace pobaví.

dooky
15.09.2022 3 z 5

Na jednu stranu vychvaluji do nebes styl psaní autorky. Dokonale mi sedí, je to čtivé, je to upřímné a hlavně i vtipné. Přečetla jsem všechny její knihy a u žádné nemohu říct, že bych byla zklamaná. Bavettovi jsem si zamilovala. U tohoto díla jsem lehce zklamaná příliš rychlým spádem děje a moc urychleným koncem.

BlueberryMuffin
31.07.2022 3 z 5

Až na ten příliš rychlý konec milá příjemná knížka. Právě konec ale hvězdičky ubral. Chtělo by to pár stránek navíc. :)

Nikolka001
06.07.2022 3 z 5

Velmi vtipně a čtivě napsaná kniha. Bohužel vše se odehrálo moc rychle, a příběhu by neuškodilo pár stránek navíc. Rychlý spád zapříčinil, že jsem v závěru byla nakonec zklamaná.
Postavy byly sympatické a vztah, který se mezi nimi vyvíjel byl bláznivý, ale uvěřitelný.

maryska09
30.03.2022 5 z 5

Autorka má skvělý styl psaní. Její knihy jsou svěží, vtipné a potěší každou romantickou duši. Tato kniha není výjimkou, prostě baví

chaera
09.03.2022 3 z 5

Obálka je úplná pastva pro oči. Příběh samotný už je takový průměr. Jednoduchá romantika, kdy se postavy do sebe zamilují na první pohled (Klára teda možná až na třetí) a na konci je zvrat, snad aby se neřeklo, že se v knize toho moc nestalo. Příjemná oddechovka na jedno dopoledne, recepty u každé kapitoly byly pěkným bonusem, ale za pár týdnů už si na ni nejspíš nevzpomenu. 3/5

Fleur213
28.01.2022 4 z 5

Zbožňuju literární styl Kateřiny Petrusové! Tak vtipné, vkusně popsané, zajímavé postavy, kterými žijete. Kniha má všech pět P: pohodová, kPopukání, parádní čtení, ponurejší téma a pamatovák - ano, tento příběh vám utkví v paměti. Navíc jsem ocenila téma "vaření" a přidané recepty. Dvojsmysl s pekáčem buchet se mi moooc zamlouval :-)

scarletblue
23.01.2022 4 z 5

Čtivý děj na jeden večer. Snad jen kniha mohla být delší a autorka se mohla víc věnovat jejich životu po nehodě, protože to by stálo za to. Ale jinak super. Moc se mi to líbilo.

Kaja1
29.10.2021 4 z 5

Tak takovou knihu na odlehčení jsem potřebovala, i když nakonec se to tak zvrtlo a už to sranda být přestala.

hlentilka
16.09.2021 5 z 5

Zábavná kniha, jen mi bylo líto toho "krátkého namlouvá" obou hlavních hrdinů, mohlo být delší. Styl paní spisovatelky Petrusové se mi moc líbí.