Dávný odkaz

Dávný odkaz https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533700/bmid_davny-odkaz-65e8509d19e20.jpg 4 4 2

Řeka bohů / Rieka bohov série

< 9. díl

Po letech utrpení pod nadvládou Hyksósů se na egyptský trůn konečně vrací právoplatný faraon. Jeho moc je ovšem křehká a někteří využívají nastalého zmatku ve svůj prospěch. Velký mág Taita se ze všech sil snaží sjednotit rozdělená království a posílá svého chráněnce, aby našel odpověď na tisíce let starou hádanku, jež má moc zvrátit rány osudu, které se na Egypt řítí.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Testament , 2023


více info...

Přidat komentář

zuzi9
02.05.2024 4 z 5

9.díl ze série Řeka bohů. Za mě je celá série povedená. Některé díly se mi líbily více (Řeka bohů, Bůh pouště, Faraon, Nové království, Kola osudu) a některé míň (Sedmý pergamen, Čaroděj a Vnitřní oko) a i tento díl je na stejné úrovni jako dva předchozí, kde je autorem i Mark Chadbourn. Líbilo se mi téma knihy - hledání řešení Imhotepovy Hádanky hvězd.
A já se ptám, bude nějaký další díl? Vůbec bych se nebránila... :o)

Mája777
02.05.2024 3 z 5

Tak já vám nějak nevím. Ono se ne nadarmo říká: ,, V nejlepším přestat. Zajímalo by mě, kolik rozepsaných knih ještě najdou a někdo se je pokusí dopsat. Toto už bylo více fantasy než historický román.
Kniha volně navazuje na Kola osudu. Dále sledujeme osudy Piaye a Myssy, Taita je zde opět jen velmi okrajovou postavou na začátku příběhu. Škoda. V honbě za dávnou Imhotepovou hádankou by se určitě uplatnil.
Přečetla jsem. Mé očekávání bylo velké a mé zklamání také. Nevěřila bych, že toto někdy napíšu ke knize pana Smithe. Ale je to vůbec jeho kniha???
Jedno pozitivum tady je. Myssa má ráda kočku - hodí se do výzvy :)
(2. 5. 24 - 9 526 - 23)


Autoři knihy

Wilbur Smith
britská, 1933 - 2021
Mark Chadbourn
britská, 1960