Apači přehled

Apači
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41329/bmid_apaci-gRm-41329.jpg 4 24 24

Bugr Frontieri byl dva roky v penzi, než se mu podařilo setřást duchy, kteří mu pustošili vlastní duši. Většině penzionovaných policistů nikdy nezazvonil telefon, který by je probudil. Ale Bugr Frontieri nebyl prostě jen tak nějaký policista. Byl jedním z nejlepších detektivů, jaké kdy New York měl. Za osmnáct let služby si nadělal řadu nepřátel. Mnozí z nich seděli ve vězení. Mnozí byli po smrti. Mnozí chodili městem. Bugr o nich věděl, a co víc, věděl, kde právě jsou. Ale během oněch osmnácti let si Bugr Frontieri nadělal také řadu přátel. Bezmocné oběti těch, které odvlékl v želízkách, anonymní obličeje lidí z okolí. Staří i mladí, všichni si pamatovali na policajta jménem Bugr Frontieri. Bugrův život změnil telefonát jednoho z pamětníků. Telefonát od muže, se kterým už léta nemluvil. O devčátku, které nikdy neviděl. Ačkoliv to ještě nevědel, ve chvíli, kdy si vzal od Nunzia sluchátko, bylo o jeho živote rohodnuto...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Beta-Dobrovský , Ševčík (Plzeň)
Originální název:

Apaches , 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Apači. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Zemlja
26.08.2023 5 z 5

Četla jsem jedním dechem, bylo to opravdu kruté. Ti policajti pro mě byli hrdinové. V tomto případě bych spravedlnost v jejich rukou považovala za správně umístěnou.

cornetka
07.04.2022 4 z 5

Pěkná kniha o bývalých policajtech, kteří sice nejsou už ve službě, ale svou profesí žijí stále. O co jim ubylo sil, o to mají větší chuť vyřešit hned dva případy - zkrátka nic a nikdo je nezastaví.


trudoš
05.10.2021 4 z 5

Lorenzo Carcaterra pracuje s mrazivě jednoduchou zápletkou – malá holka se během pěti minut ztratí v ulicích New Yorku. Že to nemůže skončit pohádkově, je jasné všem zástupcům práva a pořádku, ovšem jen šestice hrdinů se rozhodne s tím něco dělat. Naneštěstí jde o muže a ženy v invalidní penzi. Přesto udělají nemožné, aby děvčátko zachránili, a zároveň s tím se pustí do nerovného boje s krutou drogovou královnou…
Apači jsou ukázkovým thrillerem charakterizující to dobré, co do žánru přinesla devadesátá léta. Nekompromisní policisté, beroucí spravedlnost do vlastních rukou, aniž by na nich ulpěla byť jen špetka špíny ohledně korupce či zneužívání pravomocí. Tehdy ještě nebyly v módě odstíny šedi, takže charakter jste dokázali rozpoznat na první pohled. Zároveň však začaly temnět zápletky, zločin získával čím dál děsivější podobu, a aby toho nebylo málo, i ty nejšílenější skutky mohly padouchům projít.
Tohle je zkrátka Sedm statečných v moderní kriminálce. A pro mě parádní kus nostalgie.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Apači v seznamech

v Přečtených36x
v Doporučených3x
v Knihotéce55x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit3x

Štítky knihy

New York detektivní a krimi romány krimi

Autorovy další knížky

Lorenzo Carcaterra
americká, 1954
2009  93%Spáči
2003  84%Gangster
1998  82%Apači