Asfalt přehled

Asfalt https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479628/bmid_asfalt-Lam-479628.jpg 4 861 861

Žoldáci neumírají. Odcházejí do pekla, kde se spojují. Že je toto známé rčení pravdivé, se členové Kuffenbachova komanda přesvědčí po jedné nepříliš povedené akci. Jenže peklo není žádná pohádková idylka - ale temná industriální dimenze, kde jsou mrtví degradováni na mazlavou hmotu, na pouhý materiál. Svět, kde je lidská rasa jenom něco jako asfalt. Problém je v tom, že Kuffenbachovi vojáci se s touto rolí odmítnou smířit. A jelikož mají výcvik, zkušenosti i potřebnou dávku šílenství, situace se poměrně rychle zvrhne. Pět žoldáků proti celému peklu. Noe může rovnou začít stloukat nový škuner. Protože tenhle svět utone v krvi.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Asfalt. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (220)

Slezadav
04.03.2024 5 z 5

Asfalt mě velmi příjemně překvapil. Naprosto pohodová brakovka, u které jsem se na hodně místech řezal smíchy. Samozřejmě takovouhle knihu nelze brát úplně vážně a čekat nějak vysokou literaturu. To co měla splnit však beze zbytku splnila. Každá postava má svou roli a perfektně se jí drží, zamilovat si členy komanda není moc těžké. Velmi mě bavily různé situace, ve kterých byl Lukas oproti ostatním žoldákům "za debila". Zábavné hlášky převažují nad trapnými (což také není vždy standard) a Kopřiva zde dokazuje, že jde napsat kvalitní brak i bez explicitních sexuálních scén. Ne, že by bývalo vadilo, kdyby tam byly, je to jen poznatek.

Najde se i pár věcí, které bych vytknul. Za prvé je na brakovku příliš dlouhá. Ne že by mi to vadilo samo o sobě a je pravda, že se daří vysoké tempo držet docela dobře, ale poslední čtvrtinu knihy už jsem byl docela přesycen. Jako druhé negativum vidím závěr, který byl na můj vkus až příliš divoký a překombinovaný.

Celkově dávám slabších pět, protože k dokonalosti něco málo chybělo, ale bavil jsem se víc, než solidně.

Janizoun
02.02.2024 4 z 5

Kniha "Asfalt" mě nezklamala a hlavní hrdinové Kuffembach - Ostranski už vůbec ne.
Když oba vyhodí z práce, kde měli obyčejné povolání, pracovali jako ostraha obchodu, naskytne se jim příležitost výborného výdělku. Úkol je jasný - zachránit "někoho" z rukou satanistů. Lze buď tento kšeft odmítnout, nebo oslovit staré známé vojenské komando a vrhnout se rovnou do pekla.
Tak vzhůru do akce major Kuffembach, protože taková nabídka se přece neodmítá.
Naprosto šílené, akční, hodně drsné, ale také humorné čtení, které by si určitě příznivci pana spisovatele neměli nechat ujít.


Timkim
14.12.2023 2 z 5

Audio, nedoposloucháno.
Po Kopřivově Rychlopalbě jsem narazil.
Začátek byl vynikající a za to jsou ty dvě hvězdy, ale zbytek? WTF? To musel mít hustej matroš. Za to by se nemusel stydět ani H.P.Lovecraft.
Od pádu až po dvacátou kapitolu snůška blábolů. Pak jsem to vzdal. Sorry tohle doporučovat fakt nebudu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Asfalt v seznamech

v Právě čtených20x
v Přečtených1 174x
ve Čtenářské výzvě61x
v Doporučených104x
v Knihotéce366x
v Chystám se číst234x
v Chci si koupit58x
v dalších seznamech6x