Nestoudná zvědavost přehled

Nestoudná zvědavost
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506457/bmid_nestoudna-zvedavost-wAj-506457.jpg 4 117 117

Beatrice Hyde-Clareová série

1. díl >

Jaké hrůzy se ukrývají v potemnělé knihovně? Šestadvacetiletá Beatrice Hyde-Clareová je příliš plachá, aby se pustila do vyšetřování podezřelé smrti jednoho z hostů panského domu v Lake Districtu. Stará panna, která je neochotně trpěnou schovankou svých příbuzných, by se jistě neodvážila prohledávat pokoje syna vážené hostitelky a jeho urozeného přítele, jen aby získala usvědčující důkazy. Byla vychována k úctě a poslušnosti, takže by ji samozřejmě nikdy v životě nenapadlo vyslýchat panovačného vévodu z Kesgravu a už vůbec by si netroufla zpochybňovat způsob, jakým celou záležitost předložil místnímu konstáblovi. Jenže když v opuštěné knihovně venkovského sídla Skeffingtonových zakopne o zkrvavené tělo ubohého pana Otleyho, přesně tohle udělá.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kontrast
Originální název:

A Brazen Curiosity , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nestoudná zvědavost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (42)

Szilvia1
16.05.2024 4 z 5

Začátek lehce detektivní série je humorná ale i napínavá,kde si přečteme o jejím myšlení,jak se dopracovává ke konečné teorií,kdo byl vrahem,společne s jedním vévodou,kterého nejprv dost nemusí ale společně vyřeší záhadu.Věřím,že další díly budou aspon tak humorné ale i napínavé.

Lenny33
05.05.2024 4 z 5

Byla to zajímavá kniha a v sérii hodlám pokračovat. Mám ráda kombinaci detektivky a romantiky. Jediné co bych vytkla, jsou až moc sáhodlouhé popisky pocitů, které se často opakovaly stále dokola.


Slezadav
04.03.2024 3 z 5

Kniha, ke které jsem se dostal díky společnému čtení a jinak bych po ni nikdy nesáhl je pro mě dost rozporuplná.
Obsahuje plno nelogičností, ještě více opakujících se dialogů a úplně nejvíc dvoustránkových rozhovorů o ničem. Drtivá většina dialogů děj nikam neposouvá a funguje jen jako jakási historická vata. Na druhou stranu jsem se párkrát i zasmál a pokud historické reálie vykresluje pravdivě, tak i něco dozvěděl. Závěr byl asi přesně takový, jak bych čekal, vrah byl v salónku odhalen a vše se vysvětlilo.
Bohužel knihu velmi sráží fakt, že celou první polovinu se točí v kruhu nezáživných a stále stejně se opakujících rozhovorů i emocí hlavní hrdinky. Osobně mě moc překvapilo, že kniha nebyla nikterak romantická, což jsem vzal s povděkem.
Samozřejmě pokud je hlavní hrdinkou v těchto reáliích žena, je potřeba počítat s nekončícím popisem toho, jaké společenské normy zrovna porušuje. Pro zatáhnutí čtenáře do děje a navození atmosféry dobré, ale nesmí se to přehánět, což se tu stalo.
Dávám slabší 3*. Skoro celou dobu jsem byl přesvědčen, že to budou nanejvýš dvě, protože jsem se vskutku moc nebavil, ale z mého pohledu se opravdu povedl závěr, který měl potřebnou údernost a nebyl zdlouhavý.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nestoudná zvědavost v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených142x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených3x
v Knihotéce115x
v Chystám se číst91x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

19. století anglický venkov knihovny vyšetřování

Autorovy další knížky

Lynn Messina
americká, 1972
2022  73%Nestoudná zvědavost
2023  83%Skandální podvod
2023  88%Hanebná zrada