Bitva o diamant přehled

Bitva o diamant https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538085/bmid_bitva-o-diamant-663b88e339488.webp 5 16 16

Příkoří? Odpálkuj ho a upaluj, co ti síly stačí! Jde o diamant! Ve dvou rozhádaných osadách pod horami na západě Ameriky se odehrává drama, jemuž hravě porozumí srdce každého malého sportovce nehledě na národnost. Jedenáctiletý Luke, člen týmu zdejších dětských nadšenců do baseballu, navzdory tělesnému handicapu den co den odhodlaně dře na cestě za svým snem, i když na místním plácku má jen mizivou šanci talent rozvinout. A pak přilétne míček osudu. Když totiž chlapec ve skalách objeví zraněného borce z profesionální ligy, nikdo netuší, že nadešel rozhodující strike. Ne-li přímo homerun. Celebrita se revanšuje a zajistí horalským amatérům pomoc z velkoměsta, což jejich vyhlídky od základu mění. Dál už by to šlo jako na drátkách, kdyby… Kdyby soupeřící party malých baseballistů, jejich zasloužilý trenér, báječná učitelka rodem z Prahy i všichni místní nemuseli svést ještě daleko tvrdší mač než jen sami se sebou. Překonali sice žabomyší spory a v zájmu budoucnosti se domluvili, ale teď budou čelit nečekanému protivníkovi, který už zlomil jinačí extratřídu…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bitva o diamant. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Mue
13.12.2023 4 z 5

(menší spoiler! ) Knížka je o klukovi Jménem Luke, který hraje baseball. Chce hrát ale vyšší ligu, protože žije v americké lesní divočině. Nabídku dostane když pomůže profesionálnímu hráči (konec menšího spoiler). Knížka má velmi krásný příběh, taky krásné ilustrace, paní autorka si stín dala hodně práce. Proč jsem odebral 1 hvězdu, protože se tam někdy děti špatně chovali, to jen ale v některých případech. Jinak Knížka dobrá, doporučil bych pro 4.třídu.

bosorka
04.08.2023 5 z 5

Poslouchala jsem jako audio hlavně kvůli Pavlu Baťkovi, ale musím říct, že se mi to fakt hodně moc líbilo a budu doporučovat i starším dětem ke čtení. Skvěle napsaný příběh pro děti i jejich rodiče, který nenudí, který rozesmívá i trochu dojímá, ale který není ani za mák patetický. Je to o touhách, které třeba nemusí být naplněny, jak bychom si představovali. Je to o přátelství, o překonávání sebe sama (ve všech směrech), o občasné nespravedlnosti a vzteku, ale plný upřímného boje za něco. A k tomu můj oblíbený baseball. Bavilo mě to tak moc, že si to časem snad pustím ještě jednou.


Jadla
31.01.2023 5 z 5

Skvělá! Nejdřív se mi nechtělo pustit se do sportovního příběhu, téma mně tak vzdálené, že víc už to snad nejde, ale nakonec jsem se překonala, a než jsem se rozkoukala, byl konec. A trošičku i slzy dojetí nad tím, jak to dopadlo.
Nekonala se žádná tělocvičná propaganda, jen ryzí nadšení z pohybu, hry, přátelství, spolupráce. Líbil se mi i vztah dětí a rodičů, rodiče nebyli potomkům pořád za zadkem, ale byli vlastně v pravý čas na pravém místě, tak akorát. Kéž by se mi to také dařilo!
Postavy jsou perfektně živoucí, živé, životné. Chvílemi mě zaráželo, že vlastně není děj vyprávěn v ich formě, jak působí skutečně.
A závěr je třešničkou na dortu.
Přečtěte si.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)

02.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bitva o diamant v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených18x
ve Čtenářské výzvě1x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech3x