Čáry života přehled

Čáry života https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323522/mid_cary-zivota-EzE-323522.jpg 4 918 918

Čáry života série

1. díl >

Ve světě, kde vládne násilí a právo silnějšího, kde mnozí trpí, má každý člověk zvláštní dar. Akos a Cyra jsou pro ten svůj zneužíváni. Cyra má dar bolesti a síly a její bratr, tyran vládnoucí celému válečnickému národu, její sílu používá k tyranizování nepřátel. Akos pochází z mírumilovného národa a pro rodinu by obětoval i vlastní život. Dokáže si Cyra s Akosem navzájem pomoci, nebo přinese jeden druhému zkázu?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Carve The Mark , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čáry života. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (200)

Thalin
11.03.2024 1 z 5

Tak tohle mě ale vůbec nechytlo. Od autorky jsem četla jiné knihy a tam jsem takový problém se začít neměla. Přišlo mi, že se nic neděje, pořád se jen kroužilo okolo a tak od půlky jsem začala přeskakovat. Od začátku je navíc čtenář vržen do překombinovaného děje a musí se nějak zorientovat, což mi to nudné čtení vůbec neusnadňovalo. Nebavilo mě to a další díl určitě číst nebudu.

ElessaRiverbow
28.02.2024 3 z 5

Od autorky jsem už četla Divergenci, která byla fajn, takže jsem se na její další knihu celkem těšila. Ze začátku to bylo trošku matoucí - všechny ty jména a názvy mi vůbec nechtěly lézt do hlavy. Postupem čtení se to ale naštěstí zlepšilo. Další věc, která mi vadila, byly dlouhé kapitoly, kvůli kterým se mi to špatně četlo. Navíc se tam tak zhruba polovinu knihy téměř nic nedělo, takže jsem dokonce i párkrát přemýšlela, že to s knihou vzdám. Nakonec se to někdy po polovině rozjelo a začalo to být zajímavé. Pokud je něco, co autorce vážně jde, je to psaní brutálních scén. Akose jsem celou knihu moc nemusela, Cyra byla celkem sympatická. Vývoj jejich vztahu byl fajn. Jsem hodně zvědavá na pokračování.


Karina_
11.01.2024 4 z 5

Dlouho jsem váhala, jaké dám hodnocení, kniha se mi totiž líbila, jen jsem se v ní neskutečně ztracela. Přisuzuji to ovšem vše nepozornosti a proto knihu hodnotím 4/5.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Po sérii Divergence přichází Čáry života

13.01.2017


Citáty z knihy (1)

Vždycky šla po té nejtvrdší, nejsyrovější pravdě, znovu a znovu, jako žena odhodlaná zlámat si všechny kosti v těle s vědomím, že srostou a budou ještě pevnější.


Kniha Čáry života v seznamech

v Právě čtených33x
v Přečtených1 321x
ve Čtenářské výzvě288x
v Doporučených91x
v Knihotéce606x
v Chystám se číst825x
v Chci si koupit202x
v dalších seznamech21x