Anna krví oděná přehled

Anna krví oděná https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143093/bmid_anna-series-anna-krvi-odena-T36-143093.jpg 4 910 910

Cas a Anna série

1. díl >

Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé. Před ním to dělal jeho otec, dokud nebyl hrůzně zavražděn duchem, kterého měl zabít. Vyzbrojen otcovým tajemným a smrtícím athame, Cas cestuje po zemi se svou čarodějnickou matkou a kocourem, který větří duchy. Společně se vydávají po stopách legend a místního folklóru a snaží se držet krok s mrtvými zabijáky. Otravné věci jako budoucnost neřeší a přátele si drží od těla. Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev. Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu, kterému kdysi říkala domov. Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Anna Dressed in Blood , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anna krví oděná. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (221)

Cara.17
26.04.2024 4 z 5

Anna krví oděná byla mou první a s největší pravděpodobností i poslední knižní ochutnávkou hororového žánru. Četla jsem ji v době, kdy mi horory připadaly "cool" a kdy mi nevadilo si v noci při cestě na WC rozsvěcovat ve všech místnostech... Dnes - jakožto starší a v některých věcech "pohodlnější" - dávám přednost takové literatuře, při které nemám tendence sprintovat z koupelny zpět do postele rychlostí světla.
Kendare Blake má velice svižný, čtivý a napínavý styl psaní. Bylo osvěžující si přečíst příběh vyprávěný z pohledu mužského hrdiny. Case, Annu a další kladné postavy jsem si oblíbila a když se objevil hlavní záporák, měla jsem čtenářský zážitek umocněný i "vnější atmosférou", poněvadž u nás zrovna začínala bouřka... Takže naprosto epic načasování.
Jinak určitě stojí za zmínku, že to není čtivo pro ty, co mají slabší žaludek. Jsou tu dost nechutné popisy plné krve a vnitřností zavánějící pachem rozkladu. To, co Anna kvůli kletbě vyváděla, bylo příšerné a utvrdilo mě to v tom, že horory a jiné "krváky" nejsou a nikdy nebudou můj šálek kávy. Ale vzhledem k tomu, že mě tahle duchařina zaujala, druhý a závěrečný díl jsem si zkrátka nedokázala odepřít.

petulik330
18.04.2024 4 z 5

Nevšední téma. Zabiják mrtvých tedy duchů kteří po smrti zabíjejí.
Hlavní hrdina Cas byl somatický pubertální hrdina, který měl nelehký život. To když zdědil po otci zvláštní nadání. Jak bylo v knize napsáno měl zabíjet všechny duchy, ale přesto jednal po svém. Proč zabíjet podruhé mrtvé, kteří nikomu nic neudělali?
Co se týče Anny- od začátku vám bude jasné že to nebude jen tak jednoduché s jejím vražděním. Že ta tom něco bude. Následné odhalení co za její smrti a jejím šílenstvím jsem nečekala.


Carol1122
29.01.2024 4 z 5

První setkání s hororovou povídkou a musím říct, že dost perfektní :) A to jsem byla vždy bojácná, při slově duch mě doslova mrazilo... Za mě to bylo perfektní a některé scény byly tedy až moc děsivé a krvavé. Stačilo si to představit a uff... Asi bych na film koukat nedokázala, ale knížka se mi velmi líbila a bylo to zase trochu něco jiného :)

všechny komentáře

Související novinky (2)

Kniha roku 2013 - výsledky

31.03.2014


Knižní novinky (22. - 31. 1.)

21.01.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2013 - Kniha roku Databazeknih.cz (Obálka roku)


Kniha Anna krví oděná v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených1 242x
ve Čtenářské výzvě79x
v Doporučených95x
v Knihotéce430x
v Chystám se číst597x
v Chci si koupit154x
v dalších seznamech13x

Štítky knihy

duchové a přízraky

Autorovy další knížky

Kendare Blake
jihokorejská, 1981
2013  80%Anna krví oděná
2019  80%Tři temné koruny
2013  72%Dívka z nočních můr
2019  84%Jeden temný trůn
2020  83%Dvě temné vládkyně