Hranice impéria přehled

Hranice impéria
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408190/bmid_hranice-imperia-wn3-408190.jpg 4 108 108

Centrální impérium série

1. díl >

Daniel Hankerson je geneticky vylepšený příslušník císařské rodiny, ale raději než na rodinný vliv a peníze se vždy spoléhal na svou schopnost odhadovat lidi, která mu pomáhá jak při práci pro rozvědku loďstva, tak při hraní karet. Díky ní pozná, že něco visí ve vzduchu, když se ho pokusí při loupežném přepadení zabít, a ani z nadcházející mise na okraj Impéria nemá dobrý pocit. Čím víc se mluví o tom, že jde o rutinní test nové komunikační lodě, tím je to podezřelejší. Centrální impérium je příliš velké, příliš křehké a pohromadě drží díky příliš mnoha kompromisům. Vnější nepřátelé si z něj chtějí ukrojit svůj díl, ale ti vnitřní jsou ještě nebezpečnější. Jak praví čínské přísloví, Impérium čekají zajímavé časy.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hranice impéria. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

MrBlueberry
21.05.2024 5 z 5

Jan Kotouč je presne podľa môjho gusta.
Military Sci-Fi je žáner, ktorý rád vyhľadávam a som rád, že sa mi podarilo nájsť Daniela Harkensona.
Zvraty sa dejú predovšetkým na bojovom poli. Je možné predpokladať kroky jednotlivých hráčov Grand strategy, ktorá sa odohráva zároveň s príbehom Daniela a vesmírnej lodi, na ktorej "pracuje." Predpokladať a predvídať, pretože sa tieto kroky odohrávajú so správnou logikou a postupnosťou, no zaroveň má myseľ čo robiť.
Celé dielo mi príde ako niekoľko šachových partií odohrávajúcich sa na rôznych úrovniach paralelne.
Tiež ma príjemne prekvapila autorova priamočiarosť. V tomto diele mi sedela a patrila do celkového dojmu military prostredia.

Slezadav
15.04.2024 4 z 5

Hranice impéria určitě minimálně splnila očekávání, se kterými jsem do knihy šel. Jde o velmi dobrou space operu od českého autora.
Ovšem je pravda, že v první polovině knihy to pro mě bylo trošku méně záživné, než bych si byl býval přál. Občasné info dumpy a větší množství postav v různých důstojnických hodnostech to trochu srážely. Stejně tak jsem se nějak nemohl srovnat s některými technologiemi, zejména brány z organické neurální hmoty mi připadaly až příliš prostřelené.
Naštěstí zhruba od poloviny knihy se to zlomilo. Info dumpy už nebyly třeba, na množství důstojníků jsem si trochu zvyknul a zbylé zápory se mi dařilo ignorovat. V tu chvíli vykrystalizoval velmi dobře napsaný příběh s fantastickými akčními pasážemi a velmi sympatickými hrdiny. Zaporáci byli podle mne spíše průměrní, ale holt nemůže být vše dokonalé.
První půle by byla za lepší 3, druhá za lepší 4, nadprůměrné hodnocení si tato kniha určitě zaslouží a v sérii budu určitě pokračovat.


renefer
03.04.2024 2 z 5

Spousta postav, spousta dějových linií, za chvíli ani nevíte, kdo je kdo. Nic to ale příběhu neubírá, protože většina z nich nedožije konce knihy. Trochu mi to připomíná Dunu, trochu Asimova, prostě autor spletl dohromady co asi kdy kde četl a udělal z toho tohle dílko.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hranice impéria v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených159x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených13x
v Knihotéce91x
v Chystám se číst71x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech1x