Černá vdova přehled

Černá vdova
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417974/bmid_cerna-vdova-E7P-417974.JPG 4 116 116

„Zlo je silné tam, kde dobro mlčí…“ Jean-Paul Sartre Módní návrhářka Edita žije od smrti prvního manžela jen se svým psem a postupně začíná vnímat zrychlené tikání biologických hodin. Její osud od základu změní setkání s charismatickým Ondřejem, do kterého se bezhlavě zamiluje. Mladá žena přijímá nabídku k sňatku a věří, že konečně přijde i vysněné dítě. Čeká ji však tvrdé prozření. Z partnera se krátce po svatbě vyklube agresivní násilník, který se neštítí žádné krutosti. Edita, plná ponížení a studu přede všemi pečlivě tají domácí násilí a marně hledá cestu z bludného kruhu. Jako podnikatelka je soběstačná i úspěšná, ale v soukromí se pod vlivem systematického týrání mění v submisivní a vystrašenou bytost. V jednu chvíli sice najde sílu k odporu, ale její pokus vyklouznout zpod Ondřejovy nadvlády nevyjde tak, jak plánovala. Dochází k tragické konfrontaci a Edita svého muže zabije. Noční můra však nekončí, a teprve teď paradoxně nastává skutečný boj o život… Proč jen se někomu nesvěřila?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černá vdova. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

katerina5619
10.01.2024 odpad!

Asi nikdy se mi nestalo, abych knihu nedočetla, pokud to nebyla např. učebnice chemie. Ale tak neuvěřitelně trapné dialogy jsem silou vůle zvládla jen do strany 88. Po cca 50 knihách za sebou, které jsem hodnotila vždy minimálně 4 hvězdami se čtenářské štěstí pro jednou vyčerpalo.

Opatov
14.10.2023 3 z 5

Závažné téma. Bohužel jednání hlavní postavy, velmi úspěšné ženy, je někdy stěží uvěřitelné. Logicky bych očekávala psychicky labilní hrdinku, která není finančně zajištěna. Tam bych pochopila i trochu naivní dialogy.
Ale jinak příběh domácího násilí, manipulace, fyzické agresivity a žárlivosti je popsán velmi dobře.


Lucie401
10.07.2023

moc pěkna a vyborna kniha.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (43. týden)

20.10.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černá vdova v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených150x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených11x
v Knihotéce120x
v Chystám se číst60x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x