Chraň nás od zlého přehled

Chraň nás od zlého
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/209620/mid_chran-nas-od-zleho-pNS-209620.jpg 3 187 187

Ralph Sarchie pracuje jako policista v 46. newyorském okrsku v jižním Bronxu. Kromě toho se ale zabývá i tajemnem, jak tomu sám říká. Vyšetřuje případy démonické posedlosti a asistuje při exorcismu, při vymítání nejhoršího – a nejnebezpečnějšího – nepřítele lidstva. V této knize zobrazuje neuvěřitelné skutečné zločiny a případy nelidského zla, které nebyly nikdy vyřešeny, objasněny ani pochopeny. Vyškolen v rituálech exorcismu a jako očitý svědek mnoha případů démonické posedlosti líčí své zkušenosti s dosud nevysvětlitelnými jevy, které na stíny přicházející z temnot vrhají nové světlo. Seznamuje čtenáře s hierarchií pekla na zemi a odkrývá odporné rituály kněze Pala Mayombeho. Vypráví strašidelné historky ze života: příběh mladé dívky, jejíž nevinnost je pošpiněna inkubem; o domě napadeném zlomyslným duchem nevěsty zavražděné v 19. století; o smrtelném hříchu; o zloději duší; o bloudění ztracených duší; o nešťastném muži, který se měnil ve vlkodlaka; popisuje temné stránky soužití se sousedy věnujícími se satanismu a jiné. Všechna tato odhalení jsou znepokojujícím spojením mezi „tradičním“ zločinem a mrazivými hrůzami nadpřirozeného světa.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: , Noxi
Originální název:

Beware the Night , 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chraň nás od zlého. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (67)

Nunee
08.01.2024 2 z 5

Jsem v rozpacích...na jednu stranu jsem u některých případů měla opravdu husí kůži, ale celkově na mě kniha působila dost rozporuplně. V mnoha bodech si autor vysloveně protiřečil.

snílkařka
30.10.2023 3 z 5

Kniha o tomto tématu nebyla špatná ale dala se přeložit a nebo popsat ty příběhy či příhody lépe... Mě to mnohdy přišlo psané moc na přeskáčku že jsem si kolikrát říkala při čtení tak který příběh vlastně vypráví první...Jinak taky věřím že něco mezi nebem a zemí....nebo taky mezi Bohem a ďáblem může být a existuje...a u těhlech tématech je za mě vždy mít k tomu opatrnost a respektovat tyto světy.


JointlieKat94
29.03.2022 3 z 5

Na úvod bych chtěla dodat, že nevěřím v Boha, což, dle autora znamená, že bych neměla věřit ani v ďábla, a přitom věřím, že se takové věci dějí. Tak bych to možná měla přehodnotit? :)

Kniha nebyla špatná, ale z čeho jsem byla špatná já, bylo "utíkání od tématu". Normálně jsem strašpytel a podobné věci mě děsí, tuto knihu jsem četla i před spaním, ale tady zrovna v nejlepších chvílích autor uskočil do jiného případu a bylo.. taky mi tu vadila ta spousta slov o Bohu všemohoucím a podobným věcem.. těch několik posledních stran bylo doslova utrpením.

Dočetla jsem, ano, i s tím sebezapřením jsem všechny ty informace zhltla a abych pravdu řekla, je to asi 5 minut od dočtení knihy (3:52, noční směna), a z knihy si nepamatuji asi ani jedinou historku. Maximálně jednu (tu s tím telefonem), jinak vůbec nic, a to jen kvůli tomu, že autor snad ani jednou nevydržel u jednoho případu bez odbočky k jinému. Ale žeru mu to, věřím, že se to stalo.

Jinak asi nic pro mě.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chraň nás od zlého v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených234x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených16x
v Knihotéce188x
v Chystám se číst149x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech1x