Čtenáři z Broken Wheel doporučují přehled

Čtenáři z Broken Wheel doporučují
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278258/bmid_ctenari-z-broken-wheel-doporucuji-5YS-278258.jpg 4 212 212

Román o lásce ke knihám a o tom, co všechno se může stát, když máte opravdové přátele. Dvě zcela rozdílné ženy, osmadvacetiletá Sara Lindqvistová ze švédského Haninge a pětašedesátiletá Amy Harrisová z amerického Broken Wheel, si dopisují. Po dvou letech vzájemného vyměňování dopisu, knih a myšlenek o literatuře i životě se Sara rozhodne, že Amy navštíví. Když však konečně dorazí, Amy je po smrti. Sara se ocitá sama v ospalém městečku mezi kukuřičnými poli. Pochopitelně jsou tam ale všichni ti, o nichž jí Amy v dopisech vyprávěla. Svérázní obyvatelé Broken Wheel se o zmatenou turistku ochotně postarají, Sara zůstává a poprvé v životě nachází skutečné přátele (nejen pana Darcyho a Bridget Jonesovou). S jejich pomocí otevírá knihkupectví, kde nabízí knihy po zesnulé Amy. Sara i město ožívají, vznikají nové, nečekané páry a ani Sara, ani obyvatelé Broken Wheel se neodvažují pomyslet na chvíli, kdy se Sara bude muset vrátit domů do Švédska. Sařino dvouměsíční vízum co nevidět vyprší, a tak se její novopečení přátelé rozhodnou vzít celou záležitost do vlastních rukou…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Host
Originální název:

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čtenáři z Broken Wheel doporučují. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (66)

AlexandraBane
25.07.2023 2 z 5

Takové to "neurazí a nenadchne"

Ma-Kli
11.06.2023 3 z 5

Mé pocity jsou rozporuplné. Knížka má ze začátku všechno, co na knížkách miluji, zápletku, zajímavé postavy, pělné opisy a poutavou atmosféru, děj se točí kolem knih...a přesto mě zhruba v půlce tak nějak přestala bavit a otevírala jsem ji z povinnosti. Nicméně dočetla jsem a je to takové oddychové čtení, když má člověk spoustu času, protože příběhu chybí spád a vleče se asi tak jako jízda těmi nekonečnými lány kukuřice, o kterých se v knize často mluví :-) V poslední třetině už ale knížce dochází dech a závěrem už jsem se musela donutit to dočíst, konec je už fakt neuvěřitelný a zbytečně roztažený.


pujec
13.02.2023 2 z 5

To byla tak strašná nuda... Sbírku méně sympatických, plochých puritánů jsem snad ještě nepotkala. Hlavně nedávat najevo emoce, protože.... hm... protože prostě proto.
Myšlenka se mi líbila, ale její převedení do příběhu bylo nudně ucourané.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čtenáři z Broken Wheel doporučují v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených277x
ve Čtenářské výzvě69x
v Doporučených14x
v Knihotéce129x
v Chystám se číst151x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

švédská literatura knihkupectví o knihách

Autorovy knížky

Katarina Bivald
švédská, 1983
2016  74%Čtenáři z Broken Wheel doporučují