Dilema přehled

Dilema https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452126/bmid_dilema-ZqX-452126.jpg 4 975 975

Pravda by ji mohla zničit. Mlčení zase zničí jeho. Livia nikdy nezažila svatbu snů, protože si Adama vzala v mládí a narychlo. O to víc se teď upíná na oslavu svých čtyřicátých narozenin, na níž bude chybět jen jejich dcera Marnie studující v zahraničí. Adam ale přichystal překvapení – tajně pro Marnie zařídil letenku domů. Když ho však během dne zdrtí šokující zpráva, není schopen ji Livii sdělit, než oslava skončí. Jak daleko zajde, aby své milované ženě dopřál posledních pár hodin štěstí?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Motto
Originální název:

The Dilemma , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dilema. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (306)

eMKay86
18.04.2024 3 z 5

Říct či neříct?

FoxFox
16.04.2024 4 z 5

Možná jsme od B. A. Paris čekali další strhující thriller, ale dostali jsme skvěle napsaný psychologický román.
Děj se odehrává během jednoho dne a noci, kdy probíhají přípravy a narozeninová párty matky Marnie. Ta chtěla mámu Livii překvapit a přiletět na její vysněnou oslavu, bohužel ale její letadlo havarovalo. O této tragédii se dozví její otec Adam, který však má dilema, jestli má manželce "její den" zničit oznámením dceřina úmrtí. Livia si samozřejmě všimne toho, že Adam se chová podivně, vzpomíná tedy a probírá v hlavě scénáře, kvůli kterým se asi Adam trápí. Dozvěděla se totiž jedno tajemství o jejich dceři, o které se ještě s Adamem nepodělila.
Celá kniha je vlastně rozbor myšlenek Adama a Livie, které jsou opravdu velmi dobře popsány. Problém je jen v tom, že někdy se opakují pořád dokola a to dělá děj velmi zdlouhavý.
Poslouchala jsem jako audioknihu, jako papírová by mě asi bavila o mnoho míň.


Librorumistka
19.01.2024 5 z 5

Tato kniha neměla příliš dobré ohlasy, protože většina lidí čekala autorčin obvyklý žánr - thriller. V tomto případě se však jedná o společenský román. Právě očekávání v tomto případě hrála velkou roli, no a já jsem naštěstí čekala povedenou společenskou prózu, kterou jsem také dostala. V příběhu je dominantní téma skutečného dilematu. Jedna z hlavních postav ví totiž informaci, která může zničit celý večírek, ale stále jí zatajuje a zároveň i obelhává sám sebe. Právě toto téma se mi na knize líbilo nejvíce, přišlo mi skvěle zpracované a povedené. Vytkla bych jen snad trochu šablonovité postavy a zároveň slabší místa v ději. Nicméně za mě má tato kniha ano.

všechny komentáře

Související novinky (4)

10 právě čtených knih podle uživatelů (prosinec)

15.12.2020


10 právě čtených knih podle uživatelů (listopad)

15.11.2020


Knižní novinky (44. týden)

25.10.2020

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dilema v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených1 275x
ve Čtenářské výzvě204x
v Doporučených38x
v Knihotéce357x
v Chystám se číst448x
v Chci si koupit133x
v dalších seznamech11x