Špina přehled

Špina
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501428/bmid_spina-N57-501428.jpg 4 75 75

Dva týždne pred vianočnými prázdninami sa skupinka pubertiakov vyberie korčuľovať do zamrznutého kameňolomu. Hladina je zasnežená, večerná obloha oranžová, vo vzduchu cítiť zimu. Dvojité rande sa pre všetkých odrazu zmení na ten najhorší zážitok vôbec, keď sa jednému z dievčat zakliesni korčuľa do ľudských prstov vytŕčajúcich spod zamrznutej vodnej hladiny. Prípadu vraždy mladého stredoškolského učiteľa sa okamžite ujíma kapitán Dávid Meizner, ku ktorému šéfka priradí novú posilu na oddelení. Nadporučík Dominik Tóth ale vôbec nepôsobí ako policajt a už pri prvom stretnutí si na seba obaja urobia názor. Aj napriek tomu sa spoločne púšťajú do komplikovaného vyšetrovania, ktoré ich zavedie späť do školských lavíc, medzi prísnych učiteľov, drzých študentov a krásne študentky. Dávid s Dominikom postupne odhaľujú čoraz viac špiny, do ktorej bola obeť zapletená a prichádzajú na to, že vrah mohol mať viacero dobrých dôvodov, prečo sa rozhodol učiteľa zbaviť.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Špina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Lenka0007
31.05.2024 3 z 5

Svérázný detektiv, zajímavé okolnosti nálezu mrtvého muže, ačkoli i já si, stejně jako řada ostatních čtenářů, klade otázku, jak mohla z ledu čouhat ruka, když bylo tělo potopené v autě…. Rozčilovala mě gymnazijní elita i škatulkování pedagogů- jeden správňák a jinak samé zkostnatělé a nudné profesorky, z nichž mnohé čelily šikaně svých studentů- takže kolorit středního školství? Vyšetřování moc neodsejpá a děj je natahován spoustou omáčky, která mi tak moc vadila, že jsem přeskákala až na konec k odhalení pachatele s pokrýváním hlavy a konstatováním: “no tak to bylo jasné.

čef
24.05.2024 5 z 5

Kriminalista je v tomto příběhu patřičně rozervaný a to mu sluší. Pátrá po vrahovi místního učitele, který je také divný a hlavně zaměřený na dívky všeho věku. Zajímavé jsou poměry ve školství, morálka je už úplně někde jinde, než ještě nedávno bývala, navíc sex a drogy. Konec byl možná trochu chaotický, ale román hodnotím celkově jako dobré dílko a jsem si jist, že nebude od této autorky poslední.


Adinlea
20.05.2024 4 z 5

(SPOILER) Zajimave rozjeta zapletka, ctive napsano. Par nesrovnalosti, ktere kazi dojem, napr.jak mohla mrtvole couhat ruka z ledu, kdyz byla v jezere “pohrbena i s autem atd.
Trosku mi vadi az moc machisticky vykreslena postava Davida. Uprimne doufam, ze autorka popustila uzdu sve predstavivosti a nezna podobne h*vado ve skutecnosti. Ikdyz je to i vtipne, prece jen je to moc macho macho karikatura chlapa :)

všechny komentáře

Související novinky (2)

Závod s časem, Trnová královna a další knižní novinky (9. týden)

25.02.2024


Zvrácená pouta, Netvor a další knižní novinky (48. týden)

28.11.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Špina v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených88x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených4x
v Knihotéce81x
v Chystám se číst75x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech4x