Dlouhý pochod přehled

Dlouhý pochod https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136037/bmid_dlouhy-pochod-136037.jpg 4 2521 2521

Dlouhý pochod - tak se jmenuje nová soutěž pro čím dál otrlejší a náročnější diváky i soutěžící. Sto mladých chlapců se dobrovolně rozhodlo postavit se na start a vydat se společně na Dlouhý pochod. Soutěž má prostá pravidla: nikdo se nesmí odchýlit z vytyčené trasy a nikdo se nesmí zastavit ani zpomalit chůzi pod určitou rychlost, jinak dostane napomenutí: tři napomenutí znamenají definitivní konec v soutěži. Nezáleží na tom, kdo jde nejrychleji nebo dojde nejdál, Dlouhý pochod přežije jen jeden z nich...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Long Walk , 1979


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dlouhý pochod. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (475)

Princezna22
13.05.2024 3 z 5

Přečteno za jeden den. Bylo to svižné a strašně mě zajímalo, jak to celé dopadne. Je to trošku slabší Kingovka, ale i tak je dobrá. Nechutná byla a napínavá, místy dost nechutná.. "syrové" asi nebyli se sýru a o puchyrich ani nemluvím.. Fujky.

nattotoast
13.03.2024 3 z 5

Ačkoliv jsem vždy obdivoval Stephen Kinga za jeho schopnost vtáhnout čtenáře do příběhu, setkání s "Dlouhým pochodem" od Richarda Bachmana pro mě bylo poněkud odlišným zážitkem. Jelikož mám rád dystopická témata a příběhy, které se obejdou bez explicitních sci-fi prvků, měl i k této novele vysoká očekávání. Ačkoli King-Bachman zde prozkoumává téma lidské vytrvalosti a morálních dilemat v extrémních podmínkách, nějakým způsobem se mi zdálo, že kniha je příliš rozvláčná a v určitém smyslu i klaustrofobická díky jejímu omezenému dějišti na úzké cestě, jež se vine napříč USA. Přestože jsem oceňoval hloubku, s jakou King-Bachman zkouší nastínit psychiku svých postav, cítil jsem, že příběhu něco chybí, byť nedokážu přesně specifikovat, co to je. Možná právě absence jasného směřování nebo hlubšího propojení s větším kontextem? I tak je Dlouhý pochod zajímavým, avšak poněkud nevyrovnaným příspěvkem do Kingova repertoáru. A který mě nenechal úplně spokojeným, jak jsem doufal.


Prateri
28.02.2024 4 z 5

Odporné to bylo. Mistrně napsané, ale přesto nadále knihy pana Kinga vyhledávat nebudu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (24. - 30. 9.)

23.09.2012


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dlouhý pochod v seznamech

v Právě čtených24x
v Přečtených3 469x
ve Čtenářské výzvě278x
v Doporučených277x
v Knihotéce815x
v Chystám se číst571x
v Chci si koupit188x
v dalších seznamech22x