Dokud neustane vlnobití přehled

Dokud neustane vlnobití
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514696/bmid_dokud-neustane-vlnobiti-Lsb-514696.jpg 4 58 58

Takhle si první týdny manželství rozhodně nepředstavovala. Dominika se čerstvě po svatbě ocitá sama v cizí zemi, nerozumí místnímu jazyku a nechápe, kam a proč zmizel její manžel. Dramatický milostný příběh Češky Dominiky a Francouze Nicolase nás zavede do současné Francie. Dominika pátrá po svém manželovi. Zoufale potřebuje zjistit, co se stalo. A vtíravé otázky neberou konce… Souvisí snad Nicovo zmizení s naléháním jeho rodičů na ukončení manželství? Dokážou novomanželé ustát rodinnou tragédii, která všemi otřásla a ovlivnila jejich životy? Kdo mluvil pravdu? Kdo ji naopak zamlčel? Dojde naplnění jejich manželský slib, který si vyměnili – v dobrém i zlém, dokud je vlnobití nerozdělí?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dokud neustane vlnobití. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

domiii97
15.05.2024 5 z 5

Dokud neustane vlnobití nabízí dechberoucí popisy Francie, romantický příběh s emočními zvraty, napětí a objevování dramatické minulosti. Místy na čtenáře čekají detektivní prvky.

Autorka v knize řeší multikulturní vztah se všemi radostmi i strastmi. Problémy, kdy se člověk ocitne v cizí zemi, neumí jazyk, díky kterému by si zažádal o pomoc a je bez prostředků. Skoro až hororová situace má dvě strany mince. Jednu, již je zmíněna se svými mínusy a druhou, díky které je možné poznat nové lidi s chutí pomoct odrazit se ode dna.

Líbila se mi zmínka o hudebních hitech, které v letech 2013, 2014 nejvíce letěly. Takže při čtení proběhlo i nostalgické vzpomínání na Aviciiho a jeho pecku Wake me up

Taky jsem se pobavila u francouzsky znějících jmen celebrit a Mišel Dugla je nezapomenutelné.

Po celý čas čtení jsem si nemohla vytvořit vztah k hlavní hrdince Domči. Od začátku mi nesedla i díky tomu, že se spousta dramat odehrála u rodiny a blízkých Buchet-Dechamps právě až po jejím příjezdu. Naštěstí se kniha četla tak moc dobře, že jsem si na Domču zvykla a nakonec ji i vzala na milost.

Už to, že jsem knihu přečetla za jeden den, u mě něco znamená. Nemohla jsem se odtrhnout. Potřebovala jsem vědět, jak to všechno dopadne a hlavně, co moje jmenovkyně objeví. A že některé informace nebudou příjemné...

Kniha je čtivá i díky krátkým kapitolám, které čtenáře seznamují s příběhem nyní a dříve.

Jsem ráda, že jsem loni měla to štěstí a knihu u autorky vyhrála. Děkuji Kristi, že si mi připomněla, že mám knihu doma a já si ji tak narychlo přečetla. Nelituju. Budu se těšit na další literární počin.

recenzienika657
08.04.2024 3 z 5

#dokudneustanevlnobiti @kris.tinajanu @fortunalibri_nakladatelstvi

Ďakujem @mama_nad_knihou za zorganizovanie štafety a autorke za možnosť si ju prečítať.

Ak by som mala hodnotiť knihu ako celkové dielo bez jednotlivých dielikov, tak to bolo celkom fajn - dobré. A také by bolo aj moje známkovanie.

Prvá polovica išla trilerovým smerom, ktorý ak by sa držal zaužívaného by bol ten smer správny a námet by bol super. Mala som pocit, že sa tu autorka stráca a akoby ešte presne nevedela čo jej sadne viac. Ísť cestou záhady a napätia? Či cestou románu?

Preto pre mňa prvá polovica bola chaotická a zbiehanie do minulosti u mňa nemalo ten správny efekt. Druhá polovica bola lepšia. Ak by bola kniha vystavaná len na tejto zápletke, alebo by sme začali len s tým ako sa vyrovnať s emóciami, strachmi a zbiehali sme do minulosti celý príbeh by dostal iný rozmer a koniec by bol možno aj prekvapivý. Zobrali by sme to z opačnej strany.

Čiže áno. Druhá polovica sadla autorke viac a vyvrcholenie príbehu...krásnosmutné.

#stafetovyzavislak #stafeta #lyon #paris #cesko #recenzianika #autorskastafeta


Jessybelle
17.02.2024 5 z 5

Příběh se mi líbil, četlo se to samo, nejen pro dvě časové linky. Jen nám pocit, že jsem něco hodně podobného četla. Ale to knize nijak neubírá. Mohu doporučit. Určitě si něco dalšího přečtu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dokud neustane vlnobití v seznamech

v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

moře a oceány láska lodě Francie romantika psychická traumata milostné vztahy dramata jižní Francie

Autorovy další knížky

Kristina Janů
česká, 1981
2023  80%Dokud neustane vlnobití
2016  100%Zemětobě
2013  100%Milostný déšť