Elementálové přehled

Elementálové
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475037/bmid_elementalove-Bnv-475037.jpg 4 149 149

Po bizarním a znepokojivém incidentu na pohřbu matriarchy Marian Savageové se McCrayovi i Savageovi těší na poklidné, odpočinkové léto v alabamském Beldamu při pobřeží Zálivu, kde se na pláži z třpytivě bílého písku tyčí tři viktoriánské domy. Dva z nich jsou obyvatelné, ale třetí leží pohřbený pod obrovskou písečnou dunou. Ačkoliv v něm celá desetiletí nikdo nepřebýval, nelze říci, že by dům byl prázdný. V jeho útrobách číhá něco smrtícího. Něco, co děsí Dauphina Savage i Lukera McCraye od doby, kdy byli děti, a stále je to pronásleduje ve snech. Jde o něco strašlivého, co má dost možná na svědomí nevysvětlitelná úmrtí, k nimž v Beldamu došlo v minulých letech – a nyní je to připraveno znovu udeřit. Román Elementálové (1981) Michaela McDowella, unikátní duchařský příběh o strašidelném domě, je jednou z nejlepších knih vydaných během zlatého věku hororů v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století. McDowell, známý především pro své scénáře k filmům Tima Burtona, Beetlejuice a Ukradené Vánoce (také pod názvem Noční můra před Vánocemi), je v současné době doceňován jako jeden z nejlepších autorů moderního hororu a mistr jižanské gotické literatury.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Elementals , 1981


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Elementálové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (45)

zuzi1162
05.04.2024 5 z 5

Nádherně napsané. Člověk je pořád tak troošičku napjatý, co se stane.

dacek
20.02.2024 4 z 5

Podivínští členové ze dvou rodin, obzvlášť Luker s Indií je zvláštní dvojice otce s dcerou, k tomu tíživá atmosféra rozpálené Alabamy a záhadný třetí dům. Závěr solidní a vztahy mezi postavami ucházející. Nezapomenutelné dílo to není, ale nemůžu říct, že bych se nudil.


SáraR.
31.12.2023 4 z 5

Kniha pro mě byla vítaným osvěžením po bohužel odložené, poměrně složité fantasy. Četla se vyloženě sama. Nápad byl velmi, velmi originální a autorovi patří můj obdiv. Je tu ale jeden zádrhel, který mi pořád vrtal hlavou. Postavy. Za mě většina z nich byla relativně uvěřitelná, až na Indii. Jak už tu někdo psal, většinu času se chová na 20, pak se zase objeví chvíle, kdy se na svůj věk (13) chová. Ta je pro mě vyloženě záhadou. Trochu mě mrzí, že záhada třetího domů je vesměs otevřená a nikdy se nedozvíme jak a proč se v domě nacházelo to "zlo". Každopádně mě kniha bavila , ikdyž bych ji spíš doporučila číst v létě. ;)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (32. týden)

08.08.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Elementálové v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených168x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených7x
v Knihotéce190x
v Chystám se číst102x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech6x

Štítky knihy

gotika horory duchové a přízraky strašidelné domy gotické romány Alabama

Autorovy další knížky

Michael McDowell
americká, 1950 - 1999
2021  70%Elementálové
2022  67%Chladný měsíc nad Babylonem