Evelyn přehled

Evelyn
https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56280/bmid_evelyn-UKE-56280.jpg 4 30 30

Skutečný příběh dívky, o niž musel vlastní otec bojovat se státní byrokracií Autorka strhujícím způsobem vypráví o svém dětství, které prožívala na počátku 50. let v chudém dublinském sídlišti. Když jí bylo sedm, opustila maminka ji i jejích pět bratříčků. Zoufalý otec požádal o pomoc úřad sociální péče. Evelyn se ocitla v klášteře. Když se tatínek Desmond oženil, požádal o převzetí dětí do péče, ale dostal od úřadů zápornou odpověď. Očima Eve-lyn pak sledujeme jeho zoufalý boj o vrácení dětí z náhradních domovů.... celý text

Literatura faktu Literatura česká
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Evelyn Doyle: A True Story


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Evelyn. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Jitty502
05.09.2023 4 z 5

Příběh inspirován skutečným příběhem autorky. Zahrnula zde fakta jak ji matka opustila, musela jít do kláštera, bratři do dětského domova. Otec si zatím najde jinou maminku aby společně sní získal děti zpět domů. Tento úkol je nelehký, bojuje všemožnými zbraněmi s byrokracii, absolvuje nespočet soudů, jen je to zdlouhavé to soudní jednání, jinak napínavé od začátku do konce.

EF1
22.05.2020 5 z 5

Kniha je velmi čtivě napsaná, přečetla jsem ji během tří hodin. Kniha mě naprosto pohltila, po celou dobu jsem se od ní nemohla odtrhnout a napjatě očekávala, jak to celé dopadne.
Je to opravdu silný příběh, chvílemi jsem si i poplakala, ale za mě ji mohu určitě doporučit.


AndreaP.
03.02.2019 4 z 5

Těžký příběh otce, který bojuje s byrokratickou vládou, zákony a soudy o to, aby se mohl sám starat o své děti. Kniha je očitým svědectvím dívky, která byla jednou z těch dětí. Doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Evelyn v seznamech

v Přečtených39x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených7x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst11x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

2003  81%Evelyn