Facky z Marsu přehled

Facky z Marsu https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/213840/mid_facky-z-marsu-213840.jpg 5 39 39

Kromě sžíravé obžaloby všeho, co se nemůže bránit, obsahuje spoustu praktických informací pro život. Od návodů, jak se dokonale pomstít komárovi nebo upírovi, přes recepty, jak si v manželství udržet dobrou náladu až po šokující zpovědi, vánočního kapra, boha nebo ženy na rodičovské dovolené.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Facky z Marsu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Milonak
05.02.2021 3 z 5

Příjemné počtení - fejetony lepší i horší. Někdy jsem se i docela nahlas zasmál - zejména při podařených pointách některých kousků. Občas je z toho cítit snaha být vtipný za každou cenu, což se ne vždy úplně podaří, ale v součtu příjemná oddechovka. Četl jsem to v roce 2020 a jen se opakovaně potvrzuje, že "vzorce" chování politiků se absolutně nemění a je jedno, kdo vládne a o kom konkrétně se píše (viz obsah mnoha fejetonů s politickým tématem).

Chytuš
12.09.2017 5 z 5

Kniha (krom jiného) obsahuje i několik užitečných návodů. Například jak správně napsat knižní recenzi. Tak si to zkusím (viz vzor str. 21):
Kniha Facky z Marsu je prvotinou Pavla Tomeše. Je to bez diskuzí to nejlepší, co do doby vydání tohoto díla napsal. Kniha má svoje silné i slabé stránky, ale na druhou stranu na to, že jde o fejetony, se to čte jedna báseň. Pan Tomeš píše velmi často o svém pohledu na věc a mnohdy se dostává do komplikovaných situací, které víceméně obratně řeší, i když to, co provádí vlastní manželce na str. 86 a 124, ho bude stát některé čtenářky. Kniha nabízí kromě potřebné dávky napětí (str. 10, str. 13), sexu (ob dva fejetony) i osobitého humoru (každý si to svoje určitě najde) také některé zajímavé zárodky myšlenek (str. 117). Ti, kteří chodí do práce a jejichž čas je vzácný, mohou s klidným svědomím přeskočit úvod (str. 7) a obsah (na konci, stejně jste to už celý četli). Kniha má také hezkou obálku, i když není úplně jasné, čí jsou ty rozbité brýle, co se válí na povrchu Marsu. A to se bohužel ani po přečtení díla nedozvíte.
POZOR SPOILER: A na konci nikdo neumře :-)

Mě se prostě humor pana Tomeše líbí a pořád se při čtení skvěle bavím. Obzvlášť Hynek (aneb živě z místa), ten u nás doma skoro zdomácněl (až si říkám, jestli mu u nás taky nepořídit papuče)... U zpráv si z vysílání "živě z místa" děláme srandu všichni, včetně dětí :-)


Mája01
08.01.2017 5 z 5

Pro zlepšení nálady, kdykoliv a kdekoliv. :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Facky z Marsu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit11x