Mokrá ryba přehled

Mokrá ryba https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344976/bmid_mokra-ryba-5RV-344976.jpg 4 427 427

Gereon Rath série

1. díl >

Berlín roku 1929. Kriminální komisař Gereon Rath zažívá město, které je v rauši. Kokain, ilegální noční kluby, politické pouliční bitvy – prostě tanec na sopce. Mladý, ctižádostivý komisař, který je ve městě nový a byl uklizen na mravnostní oddělení, se nikým nepověřen zapojí do vyšetřování, které vede oddělení vražd – a netuší, že píchl do vosího hnízdaMrtvý bez identity a se stopami bestiálního mučení je pro oddělení vražd hádankou. Rath objeví pojítko se skupinou Rusů v exilu, kteří měli v plánu nakoupit zbraně za pašované zlato a připravit puč. Po zlatu a zbraních však pasou i jiní. Rath narazí na polovojenské jednotky i organizovaný zločin. Zamiluje se do Charly, stenotypistky na oddělení vražd, a využije jejích zasvěcených informací pro své osamělé vyšetřování. Přitom se do případu zaplétá víc a víc...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Der nasse Fisch , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mokrá ryba. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (112)

mirec88
26.04.2024 3 z 5

Nepresvedčilo ma to veľmi. Taký priemerný krimi román, ktorého komiksové spracovanie je omnoho lepšie. Ale seriál si pozriem určite.

Ivana252
20.03.2024 5 z 5

Série s Gereonem Rathem (Mokrá ryba je první knihou této série) je velkolepé dílo. V každém díle sledujeme jeden hlavní detektivní příběh, ale i několik vedlejších, některé se proplétají celou sérií (obdivuji autora, že dokáže udržet v příbězích logiku, často se objeví drobný motiv, který pak rozvine v některém z dalších dílů), složité a propletené jsou i osudy kriminalistů a řady dalších postav, které v sérii prodělávají vývoj a mnohé překvapí. Na pozadí detektivky pak probíhá fascinující příběh nástupu nacismu k moci a přeměny Výmarské německé republiky v Třetí říši, přičemž v sérii je vylíčena řada skutečných historických událostí a postav. Skvělé! Dodala bych jen drobné varování: pro ty, co sledovali seriál Babylon Berlín, ten je také výborný, ale jen velmi volně sérií inspirovaný. A drobná výtka: škoda nekvalitní práce redaktora, ani v jedné knize se nevyvaroval rušivě velkého množství překlepů a pravopisných chyb.


Čmeláček
07.11.2023 4 z 5

Na doporučení mého okolí jsem se rozhodnul, že začnu číst knihy s Gereonem Rathem v hlavní roli :). Zrovna tenhle první díl se mi zdál maličko slabší, ale určitě budu pokračovat a jak tak vidím hodnocení tady, mělo by se to zlepšit :).

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (47. týden)

17.11.2019


10 nejprodávanějších eknih (únor)

05.03.2019


Velký knižní čtvrtek - 19. října

16.10.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mokrá ryba v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených575x
ve Čtenářské výzvě72x
v Doporučených22x
v Knihotéce203x
v Chystám se číst346x
v Chci si koupit56x
v dalších seznamech7x