Okovy války přehled

Okovy války
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/288116/mid_okovy-valky-O8V-288116.jpg 5 123 123

Grimnoirské kroniky série

< 3. díl

Spojené státy americké – Bradford Carr, strůjce spiknutí proti Aktivním, je mrtvý, ale jeho sen o podřízení magie státu žije dál. Prezident Roosevelt se snaží prosadit Zákon o registraci Aktivních a v cestě mu stojí jen Grimnoir, který se neochotně stává mluvčím všech mágů v zemi. Francie – Sally Faye Vierrová se stále snaží pochopit kouzlo, které z ní udělalo jednoho z nejmocnějších mágů v historii. Ví, že coby Provázaná se stala zbraní, ale otázkou stále zůstává, proti komu se její síla nakonec obrátí, protože poslední nositel této kletby skončil jako masový vrah. A kdesi nad Pacifikem Jake Sullivan velí vzducholodi plné grimnoirských rytířů a pirátů, kteří se vydali na svou nejnebezpečnější misi. V japonském Impériu, válečném stroji vytvořenému na obranu lidstva, se k moci dostal podvodník, který si hraje na kancléře a ignoruje všechna varování o blížícím se Nepříteli. Jake Sullivan a jeho spojenci vidí jen jeden způsob, jak Impériu otevřít oči. Musí proniknout do srdce nejmocnější říše světa a zabít údajně nesmrtelného muže, který jí vládne.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Warbound , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Okovy války. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

jarynek
04.08.2023 5 z 5

fajnová série - nic rozsáhlého, ale neobsahuje to žádnou vatu, děj je naplněný akcí od začátku až do konce, takže jsem se nenudil ani chvíli. Posldení díl je ve znamení osudového střetu. Ono to vypadalo, že ty osudové střety jsou už v minulých dílech, ale nakonec to autor vždy něčím trumfnul. jen díky té osudovosti oproti začátku ubylo humoru a nadsázky. Na druhou stranu je zde větší tah na branku bez velkých dějových odboček a do ještě více do popředí se dostává několik hlavních postav, takže všechny vedlejší mají v Okovech války ještě menší prostor než v předchozích dílech. Vše směřuje k závěrečnému vyvrcholení, které mi tedy přišlo překvapivě rychlé - ať už vyřešení postavení Aktivních, tak především zúčtování s hlavní záporákem. Ale když máte na své straně Faye, Jacka a Torua, tak to asi ani jinak dopadnou nemohlo:).

Patrik02
06.06.2023 5 z 5

Už to bude nějaká chvíle, co se mě příběh pohltil natolik, jako v případě Grimnoirských kronik. O Larrym Correiovi jsem se poprvé dočetl jako o americkém Františku Kotletovi. Musím říct, že autor toho článku se zčásti trefil. Oba autoři umí napsat skvělou akční fantastiku, ani jeden z nich nejde pro ostré slovo daleko a oba vytvářejí světy, které prostě žeru. Přesto mám pocit, že Correiovy příběhy (alespoň tedy Grimnoirské kroniky, další tituly už netrpělivě čekají na přečtení) jsou, jak to říct...dospělejší... Omlouvám se, Františku ;) ... Ostrou akční řežbu prokládá, v rozumné míře, city postav, nechává nahlížet do jejich minulosti, zažívat morální dilemata. I přes všechny ty magické schopnosti odhaluje na stranách svých knih to, co lidi dělá lidmi.
A teď už k Okovům války. Finální díl trilogie je skvělým završením příběhu. Udrží napětí po celou knihu a dokonale graduje až do epického finále. Lepší konec a rozloučení se svými postavami autor nemohl vymyslet.


havrmoni
12.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Strašně špatně snáším když přijdu o postavy, které jsem si oblíbila od prvního dílu. To je jediný co mi vadilo. Jinak tohle byla zase pecka. Tak promyšlený a jak všechno do sebe zapadá, to prostě byla paráda. Zakončení jak se patří.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Okovy války v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených168x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených8x
v Knihotéce136x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Larry Correia
americká, 1977
2012  87%Lovci monster s.r.o.
2015  91%Drsná magie
2014  92%Nemesis
2013  89%Alfa
2013  90%Vendeta