Zlo pod sluncem přehled

Zlo pod sluncem
https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61638/bmid_zlo-pod-sluncem-oz5-61638.jpeg 5 613 613

Hercule Poirot série

< 22. díl >

Hercule Poirot se domníval, že si na Pašeráckém ostrově bude užívat zasloužené dovolené, ale vražda krásné Arleny Marshallové mu tyto milé plány překazí. Prostě je zatažen do vyšetřování, a – jak se postupem času ukazuje – nijak snadného vyšetřování, protože Arlenu Marshallovou si přála odstranit velká spousta lidí. Láska, nenávist, žárlivost, dokonalé alibi, touha po penězích – s tím vším se velký detektiv musí potýkat a je snad zbytečné doplňovat, že nakonec odhalí pravdu a nic než pravdu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Evil under the Sun , 1941


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlo pod sluncem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (82)

sgjoli
24.03.2024 3 z 5

Další příběh s Poirotem, který jsem viděla zfilmovaný, ale kde jsem si takřka nepamatovala, o co tam vlastně jde. Díky audioknize jsem si to mohla zase připomenout.
Poirot se očividně nenudí ani na dovolené - jako by ten zločin snad přitahoval či co. Podobně jako u "Vražd podle abecedy" tu Poirot využívá postav a jejich ochoty spolupracovat, vyšetřovat. To mi přišlo jako docela zábavný prvek. Líbilo se mi také exotické prostředí Lamanšského průlivu - ostrov, slunné počasí.
Přesto hodnotím průměrně. Zápletka mi osobně tolik nesedla, jako to je u jiných děl Agathy Christie, a některé postavy mi docela dost lezly na nervy. Obdivuji Poirota a jeho trpělivost s různými lidskými povahami.
Nakonec 3 hvězdy z 5.

Emik87
14.02.2024 5 z 5

Spousta lidí na jednom ostrově, včetně malého detektiva, a hned se stane vražda. Ne, Poirot si prostě neodpočine. Opět dokonale vymyšlená zápletka. Prostě doporučuji.


Aligator805
25.10.2023 5 z 5

Opět skvělý příběh s geniálním Herculem Poirotem. Krásné místo, spousta postav, zapeklitý případ, kde má každý motiv. Za mě jeden z nejlepších případů H.P. Velmi pěkné je také filmové zpracování s D. Suchetem nebo P. Ustinovem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlo pod sluncem v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených950x
ve Čtenářské výzvě62x
v Doporučených42x
v Knihotéce291x
v Chystám se číst84x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech4x