Hledači mušlí přehled

Hledači mušlí
https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64313/mid_hledaci-musli-65b3d5e313e2e.png 4 146 146

Penelopa Keelingová se může podívat na svůj bohatý a pestrý život.Krásné dětství v Londýně a Cornwallu,nešt'astné manželství a vzpomínka na jediného muže,kterého opravdu milovala.Měla tři děti a život jí naučil brát je takové,jaké jsou.Tento příběh neobyčejné ženy je ....

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Shell seekers , 1987


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hledači mušlí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

MartiH19
18.01.2024 5 z 5

.. štěstí je, vytvořit co nejvíc z toho, co jsem, a bohatství je, vytvořit co nejvíc z toho, co mám ... p.Pilcher mě touto knihou udělala nejen šťastnou, ale i bohatší o další úžasný čtenářský zážitek. Klasicky jsem si pobrečela, pousmála, pokývala, zamyslela a zase pobrečela. Kniha je zajímavě pojatá, každá kapitola jiná a přece je vše krásně propojeno, sladěno a logicky uspořádáno. Prostě wau. Je škoda, že se u této autorky musí knihy pečlivě vybírat. Snad budu mít i příště buď šťastnou ruku nebo opět skvělé doporučení sečtělé kolegyně.

vikaa
01.06.2023 4 z 5

Tak od této spisovatelky první pokus. Od čtení mě odrazovaly především hrozné německé romance v TV. Ale když se mi kniha dostala do ruky s tím, že je to rodinná sága, která má své kořeny i v 2. světové válce, tak jsem se zkusila začíst. A světe div se, příběh Penelope, jejich rodičů, dětí a přátel mě uchvátil. Žádná přehnaná slaďárna se nekonala. Takže za mě knihu doporučuji a na dovolené si vzhledem k tloušťce knihy opravdu dobře počtete. Nicméně čtení je to opravdu pro ženy, chlapy by to asi nebavilo:-))


Sagisia
17.04.2022 4 z 5

Přiznám se, že jsem knížku začala číst spíš ze srandy a taky ze zvědavosti. Při covidu mi došly půjčené knihy z knihovny a tahle se nám nějakým záhadným způsobem objevila v domácí knihovničce, tak jsem to pojala jako výzvu. Měla jsem předsudky a čekala trapnou slaďárnu, ale když už jsem byla uvězněná doma, tak jsem si trochu toho cukru do života byla ochotná dopřát. Nakonec jsem ale byla příjemně překvapená, příběh hezky šlapal, vůbec nebyl hloupý a hlavní hrdinka byla sympatická. Vlastně mě bavilo jak válečné období, tak současnost.

Dala jsem tomu teda šanci a pustila si i film, ale to byla naprostá katastrofa, plná příšerně dojemné hudby, patosu a pitvořících se herců. Tak to na mě dělá trochu dojem, že paní Pilcherová je asi fakt obětí německého romantického filmu. Knížka totiž vůbec nebyla tak špatná.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hledači mušlí v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených214x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených21x
v Knihotéce110x
v Chystám se číst69x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech6x