Hluchavky přehled

Hluchavky https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397053/bmid_hluchavky-NvJ-397053.png 5 180 180

Honza a Eva, každý z jiného prostředí, ale oba se stejným handicapem - narodili se se jako neslyšící. Pomocí deníkových záznamů sledujeme jejich životní cestu od dětství až do dospělosti, aby se v závěru knihy jejich osudy protnuly.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hluchavky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (77)

DreamerX9
07.02.2024 4 z 5

Daleko více než hromady teorie jsou užitečnější životní příběhy člověk má alespoň vhled a lepší pochopení pro to, jaky je svět ve kterém neuslyšíte.

Ivaiva
19.01.2024 5 z 5

Skvělá knížka, která otevírá oči a dává slyšícím možnost nahlédnout do kultury a života neslyšících.
Já sama jsem se s kulturou a jazykem neslyšících setkala prostřednictvím dcery dobré kamarádky mé maminky, která je od narození neslyšící. Jednou jsme spolu byly všechny na dovolené v Egyptě. V průběhu toho týdne jsem zjistila, že se lze domluvit (znakový jazyk neovládám) při snaze na obou stranách. Na konci pobytu jsme jeli na výlet po památkách a já jsem se snažila ,,tlumočit výklad průvodkyně neslyšící kamarádce, čímž jsem trochu “zdržovala výklad, protože průvodkyně čekala. Po chvíli se na mě obořila nějaká starší paní, proč jako zdržuji, ze přece jako neslyšící nemůže vědět, co je pyramida nebo faraón. Strašně mě to tehdy naštvalo a paní jsem důrazně sdělila, že kamarádka má maturitu a že je neslyšící, ne hloupá. Paní se pak stáhla, ale neomluvila se.
Takže doufám, ze tato kniha otevře
oči co nejvíce lidem. Děkuji za ni a doporučuji.
PS: Po přečtení mam chuť pustit se do kurzu znakového jazyka.


SimulinaT
27.07.2023 5 z 5

Kniha za týden přečtená. Nahlédneme do kultury nedoslýchavých. Příběhy Honzy a Evi mě obohatili o pocity hluchých. O jejich těžkých i krásných časech. O beznaději a pevné vůli.Prostě krásná kniha a uvítala bych i pokračování příběhu v druhém dílu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hluchavky v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených220x
ve Čtenářské výzvě77x
v Doporučených42x
v Knihotéce125x
v Chystám se číst203x
v Chci si koupit35x
v dalších seznamech4x