Hora duchů přehled

Hora duchů https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476591/bmid_hora-duchu-MnZ-476591.jpg 4 77 77

Hora duchů je místem smrti. Vydá životy ztracených dívek dřív, než bude pozdě? Když se v divočině tasmánských hor během školního výletu ztratí skupina náctiletých děvčat, obyvatelé Limestone Creek okamžitě zpozorní. K takovému zmizení v této oblasti nedošlo poprvé a pověsti o Hladovci a Hoře duchů dodnes budí místní ze sna. Od začátku je však jasné, že v horách někdo hraje nečistou hru. Hlavním podezřelým se okamžitě stává místní drogový dealer otec jedné z nezvěstných dívek. Detektiv Con Badenhorst ovšem ví, že v tomto městě, plném zkorumpovaných policistů, politických intrik a dávných tajemství, se nedá věřit nikomu. Zvlášť když je sestra jedné z pohřešovaných hvězdou internetu a zřejmě toho o zmizení ví víc, než prozrazuje. Je možné, že tahle partička dospívajících děvčat nebyla tak nevinná, jak by se mohlo zdát? Kdo za jejich zmizením opravdu stojí? A především vrátí se dívky zpět živé?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

The Bluffs , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hora duchů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

veronika4001
20.03.2024 1 z 5

Velké západní kaskády. Kooparoona Niara.
Na začátku na mě dýchl záchvěv tasmánské divočiny, která je významně olesněna porostem blahovičníků.
Na unikátní živočichy a rostliny, z nichž se s některými na celém světě nesetkáme, jsem se těšila.
Štír australský, vosa pavoukářka, maloočky, hrabalka, jehličnaté keře hakey...
Mnohá australská území na úrovni národních parků jsou chráněna a zařazena do Seznamu světového (přírodního) dědictví UNESCO.
Příroda je popisována jakoby se tam nacházela mimochodem, pro tasmánské prostředí typická; pro nás čtenáře z jiného světadílu a z jiné části Evropy, je ale zároveň součástí příběhu, který umocňuje. Příroda jako doplněk se pro mě stala hlavním ukazatelem.
Co knihu snížilo a bylo mimo moje chápání, je užívání drog otcem hlavní hrdinky, výroba, užívání a distribuce drog přítelem (obchodním dealerem) jeho přítele, přitom otec užívání drog své dceři zakazoval. Bylo jí 16 let a drogy užíval před ní.
Nevyvážené, v kontrastu, absurdní.
Bohužel, s touto absurditou se čtenář musí potýkat hned na začátku a já ji těžko překousla. Vadilo mi to a bylo to také důvodem, proč jsem knihu nedočetla.

snimcibdim
04.11.2023 4 z 5

Obávala jsem se trapné duchařiny a to jsem se naštěstí hodně spletla.
Atraktivní prostředí Tasmánie a velmi zašmodrchaná story. To je klad i zápor zároveň.
Vyslechnuto jako audio, kde si člověk navíc nemůže zalistovat zpět, aby si něco ověřil, takže ke konci jsem v tom ději měla chvíli guláš. Tím spíš, že zde je celá síť příčin a následků a ne jen jeden zloduch.
Ale i tak to pro mne bylo napínavé a to tím spíš, že autorovi se podařilo namixovat paletu zajímavých postav, i když ani on se neobešel bez obvyklých klišé, ale zde mi to vadilo méně než jinde.
Fakt, že skoro každý měl nějaké tajemství, skoro každý byl nějak podezřelý, všemu dával tu správnou šťávu.


Janadvorackova
04.04.2023 4 z 5

Zdravě zelený lesík marihuany uprostřed ničeho. Ztracené holky v buši. Jedna praštěná youtuberka. Prastará strašidelná říkanka a policejní vyšetřování několika obyvatel. No a k tomu docela dobrý styl, fajn zašmodrchanost a místy i poměrně humorné dialogy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (48. týden)

28.11.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hora duchů v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených94x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených3x
v Knihotéce80x
v Chystám se číst79x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech2x