Klub monster přehled

Klub monster https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510709/bmid_klub-monster-Zle-510709.png 4 109 109

Příběh odehrávající se ve dvou časových rovinách, rok 1978 a 2019, napínavě vykresluje svět psychiatrického sanatoria Domova na kopci, u jehož zrodu stála doktorka Helena Hildrethová, babička dvou osiřelých dětí, Violety a Erika, kterým věnuje veškerou svoji péči, pozornost a lásku. Jednoho dne ale do rodiny přichází nová dívka, tichá a bojácná Iris. Violeta nadšeně vítá svoji novou sestru a přijímá ji do svého klubu monster, kde spolu s bratrem rozebírají vlastnosti jednotlivých netvorů a sepisují způsoby, jak je zničit. Minulosti ale nelze uniknout a Via pomalu zjišťuje, že její dětské představy o monstrech nabývají až hrůzně skutečné podoby.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Children on the Hill , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klub monster. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

Amitiel76
03.05.2024 4 z 5

Kniha nese označení "duchařský horor", což je ale velmi zavádějící. Duchy tu nenaleznete. Dokonce se nejedná ani o ten horor. Za to tu na čtenáře čeká celkem slušný psychothriller, který vás rozhodně v klidu nenechá.
Děj se odehrává v prominentním sanatoriu pro duševně choré, které úspěšně vede věhlasná lékařka. Ta se navíc stará o dvě osiřelá vnoučata, pro které se stala milujícím rodičem, a zároveň i učitelem. Protože tyhle děti, normální školu nenavštěvují. Žijí tu tak ve zvláštní izolaci. A píší si svou vlastní "Knihu monster".
Ale kdo jsou vlastně v této knize těmi monstry? Tajemné příšery, které v noci vykukují z pod postelí a nahlížejí zpoza rohů? Bubáci, kteří děsí malé děti?
V knize pochopíte, že ta nejhorší monstra žijí často vedle nás. A že pod rouškou laskavosti a přátelství, skrývají ty nejhrůznější činy...
Místy se mi čtení docela vleklo. Kapitoly z Knihy monster, zas tak moc zajímavé nebyly. Proto jednu hvězdičku dolů. Jinak bezva čtení, jako všechno od autorky.

Dandulka
10.03.2024 5 z 5

Celou dobu jsem si myslela úplně něco jiného, než se nakonec objevilo. Skvělé zvraty, které přímo vyrazí dech.


Deia
02.03.2024 4 z 5

Ja mám knihy od tejto autorky veľmi rada, aj keď nejaké výhrady k ním mám. Ale čítajú sa mi dobre a ani táto nebola výnimkou. Striedanie časových rovín obľubujem a aj tu ma to bavilo - v linke z minulosti som bola veľmi zvedavá ako to s Domovom dopadne a čo tam vlastne ich babička (riaditeľka Domova) s pacientmi robí, lebo náznakov bolo viac ako dosť. Toto rozuzlenie ma až tak neprekvapilo, ale cesta k nemu bola príjemná. V linke so súčasnosti zas s Lizzie pátrame po monštru - po jej bývalej sestre. Aj tu ma to bavilo, Lizzie som si obľúbila a napriek tomu, že loví rôzne monštrá, tak je celkom rozumná. Túto linku som si užívala viac a hlavne som bola neskutočne zvedavá, že čo sa stalo medzi ňou a jej sestrou. Odhalenie som vôbec nečakala, niečo také sa mi hlavou ani len nemohlo, takže som bola riadne prekvapená. Záver mi prišiel trošičku slabší, motivácia monštra mi tam tak úplne nesadla. Ale celá kniha ma bavila a dúfam, že sa dočkáme aj ďalších autorkiných kníh. Len škoda tej obálky, tá originálna mi príde oveľa krajšia a viac zaujímavejšia.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Korunní princezny, Sparrow a další knižní novinky (20. týden)

14.05.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Klub monster v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených133x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených3x
v Knihotéce128x
v Chystám se číst136x
v Chci si koupit47x
v dalších seznamech7x

Štítky knihy

tajemství horory příšery, monstra

Autorovy další knížky

Jennifer McMahon
americká, 1968
2017  83%Zimní lidé
2020  82%Pozvaní
2018  74%Vermontské psycho
2022  79%Tajemství pramenů
2023  78%Klub monster