Indická nevěsta přehled

Indická nevěsta
https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84773/bmid_konrad-sejer-indicka-nevesta-4IV-84773.jpg 4 239 239

Konrád Sejer série

< 5. díl >

Nor Gunder Lomann nemá štěstí. Během krátké doby prožívá euforii i pád z výšin do nejhlubší propasti zoufalství a bolesti. Rozhodne se odjet do Indie, aby si našel ženu. Potká tam Poonu, ženu svých snů, se kterou se záhy ožení. Vrátí se do své malé norské vesničky jménem Elvestad a čeká na příjezd novomanželky. V den, kdy má Poona přiletět, se však Gunderova sestra vážně zraní při autonehodě. Gunder musí do nemocnice a nestihne Poonu vyzvednout na letišti. Novomanželé se už nesetkají. Poona je nalezena mrtvá necelou míli od Gunderova domu. Kdo v poklidném Elvestadu mohl spáchat tak odporný čin? Konrad Sejer je poněkud nesmělý komisař. Existuje jen málo důkazů, které by ho mohly dovést k pachateli. Tuší, že zlo se může skrývat i v těch na pohled nejnevinnějších osobách. Řada podezřelých se stále rozšiřuje, až nakonec společně rozehrávají partii, která dává vyniknout všem přednostem tvorby Karin Fossumové — svěží styl a napínavý děj.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Host
Originální název:

Elskede Poona , 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Indická nevěsta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (68)

Starmoon
05.02.2024 5 z 5

Úžasné. Na detektívkach má asi väčšina z nás rada ten rozprávkový princíp, že zlo (akékoľvek hnusné, brutálne, rafinované) je odhalené a potrestané, tu to však autorka zámerne porušila... a ono to napodiv fungovalo. Teda u mňa. Súdiac podľa rozpačitých až naštvaných komentárov iných užívateľov, autorkin nápad na finále bol tak trošku kontroverzný, ale s tým asi rátala aj vopred. Mne osobne sa to páčilo presne v takej podobe, akú nám ponúkla; dávalo mi to dôvod ku knižke sa v myšlienkach vracať, prehodnocovať, rozmýšľať, koľkokrát sa niečo podobné deje aj v realite....

A to ani nevravím o skvelej atmosfére, psychologicky hodnoverne vystavaných postavách, zaujímavom námete.... Hoci som do čítania šla s tým, že už len nápad s indickou nevestou je, mierne povedané, uletený, nakoniec som knižku zatvárala súhlasiac s autorom doslovu, že je to jeden z najkrajších ľúbostných príbehov vôbec.

Radimka
10.07.2023 3 z 5

Tak teda nic moc. Skvělé psychologické vykreslení postav, ale jinak to stálo za prd. Nikdo mi tam nebyl sympatický a všichni mi lezli na nervy. A to, že se člověk nedozví v detektivce, kdo to udělal, tak to už je vrchol. Že prej nejlepší dektivka všech dob!? Ani omylem.


Teclaireddy
20.06.2022 5 z 5

Mé první seznámení s autorkou - a velmi milé překvapení. Líbila se mi psychologická propracovanost, komorní prostředí, sympatičtí vyšetřovatelé (takoví "normálnější" než depresivní antihrdinové, kterých je v severských detektivkách víc než dost). Příběh hezky odsýpal, autorka čtenáře lehce navádí různými směry, ale nechává mu i prostor pro vlastní úsudek a interpretaci - nejednoznačný závěr byl za mě perfektní.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2007 - Los Angeles Times Book Prize (Mystery/Thriller)


Kniha Indická nevěsta v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených323x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených18x
v Knihotéce137x
v Chystám se číst102x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech5x

Štítky knihy

norská literatura severská krimi zmizení lidí

Autorovy další knížky

Karin Fossum
norská, 1954
2012  81%Indická nevěsta
2013  85%Provokatér
2014  82%Kdo miluje jinak
2013  75%Evino oko
2014  79%Neobzeraj sa