Hořká setba přehled

Hořká setba
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258790/bmid_horka-setba-SRJ-258790.jpg 4 55 55

Milkweed Triptych série

1. díl >

Píše se rok 1939. Na straně nacistů se k boji chystají nadlidé, na straně Britů démoni. Co čeká obyčejného člověka, který se mezi ně připlete? Britského tajného agenta Rayboulda Marshe pronásleduje vzpomínka na Němku, kterou těsně před koncem španělské občanské války letmo zahlédl v barcelonském přístavu. Mrkala na něho jako stará známá. A do otvorů v lebce jí vedly dráty. Krátce po vypuknutí druhé světové války nasadí Třetí říše na zvláštní mise vojáky s nadpřirozenými schopnostmi.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Argo
Originální název:

Bitter Seeds , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hořká setba. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

ludek.n
04.02.2022 4 z 5

Jak by dopadla druhá světová válka a především invaze do Británie, kdyby na straně nacistů bojovala Fantastická čtyřka? Ian Tregillis hledá v prvním díle trilogie Milkweed na tuto otázku odpověď. I když jeho nadlidé nejsou těmi známými komiksovými, respektive filmovými hrdiny, schopnosti mají více než podobné. Nezískali je tak snadno jako jejich známější příbuzní (což má bezpochyby daleko závažnější dopady na jejich psychiku) a k jejich ovládnutí potřebují napájecí zdroje, ale jinak se v jednotlivých projevech zase až tolik neliší. A aby to neměli tak jednoduché, na druhé straně proti nim stojí hrstka podivínů, kteří dokážou navázat spojení se záhadnými Eidolony a jejich prostřednictvím pak přetvářet realitu. Po úvodním prologu jako od Dickense, se rozjíždí poměrně spletitý příběh, spojující válečnou historii s magií a superschopnostmi. Přiznávám, že jsem byl na začátku hodně skeptický a mnoho jsem od Tregillise neočekával (už proto ne, že tahle kombinace není zrovna můj šálek čaje), ale nakonec jsem byl, když ne nadšen, tedy alespoň příjemně překvapen promyšlenou strukturou a netuctovým vývojem postav. Jsem zvědavý, kam se bude příběh vyvíjet dále.

psychousek
04.03.2019

Jak tuto knihu ohodnotit... Dočetla jsem ji - a to je základ. Příběh jako takový má vlastně dvě dějové roviny - anglickou a německou, které se vzájemně prolínají (a občas na sebe i přímo [podle akce v druhé zemi] navazují, ale za to může Gretel). Jenže je to celé takové prázdné. Jedná se o třídílnou ságu, tedy to beru tím způsobem, že se zde ustavují postavy. Sice tedy trochu obšírně a zdlouhavě, ale dá se to přežit. Nakonec jsem si přečetla i druhý díl (zkusím k němu také komentář napsat), ale to jen proto, že mne zajímalo, za jakým účelem Gretel manipuluje se všemi kolem sebe. Občas jsem se ke čtení tohoto dílu musela trošku nutit, ale bylo to celkem slušné.


LordSnape
07.10.2018 1 z 5

No ty bláho, já jsem asi jinej, když vidím tolik nadšených komentářů... Strašně jsem se těšil, mám velmi rád příběhy z alternativní historie a zvláště pak, když se zde objevují i nacisté, ale tohle se fakt nedalo číst. Není to úplně špatně napsaný, ale ty postavy jsou vážně otřesný, samotný příběh jde odnikud nikam a v podstatě se nemáte čeho chytit. Fantastický prvek zas jakoby do počtu a těží hlavně ze zdrojů okolo organizace Thule. Něco málo se v příběhu děje, ale je to tak strašně rozvleklé, že mě to nakonec od čtení úplně odradilo a musel jsem knihu odložit. Víc k tomu nemohu říct, protože jsem se vzdal dobrovolného utrpení, abych aspoň na něco zajímavého narazil. Ono si stačí přečíst anotaci a pak jen čekat desítky stran, abyste dostali to, o čem se v ní píše a na to já fakt čas nemám.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hořká setba v seznamech

v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených5x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x