Mizení přehled

Mizení https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537945/bmid_mizeni-663925239d929.png 5 30 30

Mizení série

1. díl >

Každý cosi pomyslně hledá. Někdo lásku. Jiný vytržení ze stereotypního způsobu života, a někdo zabrousí dál, k něčemu tajemnějšímu, s čím by si obyčejní lidé neměli zahrávat. Michelle se již nějakou dobu zabývá mysteriemi, které jí zatím nepřinesly nijak zvláštní výsledky, přesto se v jeden večer zvrtnou v její nechtěné mizení. Neznámá pouštní krajina, kde se probouzí v domnění, že se jedná o pouhý sen, je jen začátek. Z neskutečně živého sna se stává děsivá realita, která ji vtáhne do světa, o kterém neměla ani tušení. Od té chvíle nabírá její život úplně jiné obrátky a aby to nebylo tak jednoduché, objeví se i dva záhadní muži, kteří se zapletou s jejím osudem. Realita je tam, kde končí sen a ožívá fantazie.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mizení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Matri
dnes 3 z 5

"Jak dlouho trvá, než vpustíte cizího člověka do svého života a přestane být cizí."

Mizení je dark contemporary fantasy príbeh lásky, nevysvetliteľnej príťažlivosti, ktorý som si po prečítaní Chladného krála, samozrejme nemohla nechať ujsť ;-)
Moje pocity sú však trošku rozpačité. Už od začiatku som mala pocit, že dej akosi moc letí. Úvod nás hneď vrhá do situácie plnej otázok a takmer do polovice knihy som čakala na odpovede. Od polovice sa čosi začalo pomaly odkrývať, no tempo zostalo naozaj zbesilé. Na mňa možno až moc - neustále sa čosi dialo, komplikovalo, Michelle sa rozhodovala medzi náklonnosťou k dvom mužom. A to stále dookola :-/
Na jednej strane sa mi jej vzťah k Benovi a Samuelovi páčil a sama som už miestami nevedela, ktorému z dvoch príťažlivých mužov držím palce viac. No na druhej strane, mi prelietavosť Michelle trošku aj vadila.
Michelle, ako hlavná hrdinka je veľmi sympatická, reálna, uveriteľná a celkom som si ju obľúbila. Chápem, že nechcela ohroziť svoju dcérku, no i tak, ako matka, sa neviem stotožniť s jej opustením na tak dlhý čas. Celkovo jej vzťah k dcére mi prišiel naozaj veľmi okrajový. Snáď viac v pokračovaní?
Čo sa mi páčilo je určite prostredie, vystupovanie rôznych nadprirodzených bytostí a ich špecifické schopnosti. Okrem toho text obsahuje naozaj krásne myšlienky :))
Čo mi najviac vadilo, ako som už písala, je tempo deja. Asi by som uprednostnila menej komplikácií a trošku sa viac potrápiť s nápravou škôd.
Som rada, že som si knihu prečítala, nakoľko sa veľmi dobre čítala, no stále zostáva mojom favoritom Chladný král :-*
Hodnotenie: 3,5*
"Srdce nás nutí dělat někdy ty největší hlouposti a my ho slepě posloucháme… Následujeme jej do stínů a dobrovolně se vrháme vstříc temnotě, která nás nakonec zničí."

TerryDee
17.05.2024 5 z 5

Na tuhle knihu jsem byla hodně zvědavá a jsem ráda, že jsem mohla částečně přispět i svým dílem ke knize jako beta. Za tuhle příležitost a zkušenost moc děkuji Mišce @darkromance_queen_author a @solis.nakladatelstvi.

Milostný trojúhelník v knihách nevyhledávám, není to zrovna můj nejoblíbenější trop. Protože většinou mám jiný výběr než hlavní hrdinka. Zkrátka je to tak.

Michelle asi nebude moje nejoblíbenější ženská hrdinka. Zkrátka jsem s jejím chováním a jednáním nebyla úplně ztotožněna. A ta její nerozhodnost mě občas zmáhala. Ale říkám si, jak by se člověk zachoval na jejím místě. Stejně či jinak? Netuším. Je to celkem subjektivní věc. Takže ano, chci ji dát šanci. A uvidíme, jak se v dalších dílech ukáže.

Na druhé straně pak je pánské osazenstvo, a to Ben a Samuel. Nejdřív jsem si říkala, že nebudu prozrazovat, kdo je mým favoritem. Ale musím to říct! Je to Ben! To on ukradl mé srdce a ještě ho nevrátil. Se Samuelem jsem to měla složitější. V jeden moment mi vadilo, jak se dostal na výsluní. Ale pak jsem si řekla, že když už je to on, tak ať se ukáže. A opravdu se ukázal. V tom dobrém slova smyslu. Takže nakonec je to tak, že jsou mi víc sympatičtejsi tihle dva. A pak se mi ještě zamlouvá Temptation. Ten je hodně zajímavý. A jsem zvědavá na jeho příběh společně s Marry.

Popravdě, tohle bylo něco neskutečného a já si příběh opravdu užívala a prožívala. A to nemluvím o všech těch emocích, které mě během čtení doprovázely. Zkrátka to se mnou hodně rezonovalo. A já jsem zvědavá, co nám přinese pokračování.


Jita160
13.05.2024 5 z 5

Asi nebudu úplně objektivní,protože to není můj žánr, ale přesto ... páni!!!
Fantasy,upíři, mysterie ,andělé,čarodějky ,mizeči,cestování prostorem i časem. Ale z příběhu mě mrazilo, cítila jsem strach,temnotu, bolest a sexuální neutuchající žár.
Mysteriózní milostný trojúhelník o neobvyklé touze po ženě ,kde se o ní přou dva nevlastní bratři. Celou dobu nebudete vědět za ,který tým kopat jestli za Bena či Samuela.
Doufala jsem že až dočtu tak konečně naberu dech ,ale ne...otevřený konec po kterém žalostně potřebujete mít pokračovaní.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mizení v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených38x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit12x

Štítky knihy

erotické romány české romány fantasy romány

Autorovy další knížky

M. V. Jírová (p)
česká, 1988
2023  76%Chladný král
2013  92%Mizení
2014  93%Temné osudy