Šťastná mořeplavba Montyho Bodkina přehled

Šťastná mořeplavba Montyho Bodkina https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85794/mid_stastna-moreplavba-montyho-bodkina-vNy-85794.jpg 4 20 20

Monty Bodkin série

< 2. díl >

Vezměte tři mladé muže a tři pěkné dívky, filmového magnáta se špatným svědomím, upovídaného stevarda, přidejte perlový náhrdelník, plyšovou hračku a živého krokodýla, docela maličkého, schovaného v košíku. Celou směs zakvedlejte a umístěte na loď plující z Anglie do Ameriky a máte recept na osvědčenou legraci. Své obvyklé suchozemské prostředí sice anglický humorista P. G. Wodehouse změnil, ale jinak svým čtenářům připravil nepřeberně zábavných situací, výběr gagů a slovního humoru.... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

The Luck of the Bodkins , 1935


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šťastná mořeplavba Montyho Bodkina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

85098211
09.03.2024 5 z 5

Tentokrát se autor ve své knize vypravil na tak trochu nezvyklé teritorium - a sice na loď, plavící se z Anglie do Ameriky. A právě zde se shromažďuje zajímavá společnost tří mladíků, tří dívek, jednoho filmového magnáta a jednoho stevarda plus ještě dalších přísad, které všechny do jedné přispívají k vytváření úsměvných situací a skvostných zápletek. Víc psát nebudu, snad jen to, že jsem se u knihy příjemně pobavila a na svého oblíbeného autora tak samozřejmě nezanevřu. Pokud tedy máte rádi jiskřivý anglický humor, směle do toho! ;-) A knihu pochopitelně doporučuji! ;-).

Greenfingers
16.11.2019 5 z 5

Při čtení tohoto úsměvného dílka jsem si vybavil skvělé Goldoniho komedie, které v dávné minulosti vysílala ČT. Monty a jeho souputníci zažijí v průběhu plavby napříč Atlantikem spoustu vzrušení a my čtenáři máme možnost užívat si (alespoň já -abych mluvil za sebe) nebývalou dávku situačního humoru. Wodehouse zde , ostatně jako ve většině svých románů, exceluje. Vcelku banální příběh dokáže svým vyprávěním a zejména dialogy natolik ozvláštnit, že zaujme od začátku až do konce. Jednotlivé postavy, zejména pak steward Peasemarch, jsou vykresleny s bravurou, která je Wodehouseovi vlastní. Doporučuji!


bruntal
24.11.2018 4 z 5

Skvěle vykreslené postavy v opět poněkud bizarním příběhu napsaném mistrem neopakovatelného humoru panem P.G.Wodehousem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Šťastná mořeplavba Montyho Bodkina v seznamech

v Přečtených31x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce30x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit4x