Na neVěčné časy přehled

Na neVěčné časy
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529665/bmid_na-nevecne-casy-659ae2f5529d6.jpg 5 97 97

Ponořte se do světa romantiky a magie. Osm příběhů o druhých šancích, které vám ukáží, kde všude je možné najít svou spřízněnou duši, pravou lásku nebo sílu začít znovu. Poznejte magický realismus, který si ve světě získal tisíce srdcí a v této jedinečné sbírce máte možnost se s ním seznámit i vy. Autorky: Štěpánka Horáková, Rina Vevesi, Martina Holešinská, Júlia Matulová, Marie Domská, Tereza Kadečková, Rosana Zvelebilová, Leandra Sold.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na neVěčné časy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (49)

Schmetti
včera 5 z 5

Četli jste už nějakou sbírku povídek? Mně se před měsícem dostala do rukou česká antologie, která obsahuje 8 příběhů. Všechny ypovídají o druhých šancích a spřízněných duších. Jsou protkané magií a romantickou, což zahřeje na duši a vy máte chuť číst dál a dál.

Mně osobně se líbilo všech 8 povídek, jsou moc pěkně napsané a nesou v sobě poselství. V některých se i něco, možná nového, dozvíte. Avšak musím vyzdvihnout ty, které mě oslovily nejvíce: Polibek smrti od Leandry Sold, Tvůj hlas od Riny Vevesi, Karma od Martiny Holešinké a Kdo neumí milovat od Marie Domské.

Miluji číst o démonech, spřízněných duších a lásce ke stejnému pohlaví, proto jsem vybrala právě tyto.

Abych vám přiblížila, o čem příběhy jsou, napíšu sem malé shrnutí a mé emoce ke každé z nich.

NEJVĚTŠÍ TALENT - Štěpánka Horáková
„Každý z nás je něčím výjimečný. David navíc žije ve světě, kde svatbou automaticky získáte největší talent toho druhého. Otázkou je, jak najít tu pravou.“ Tohle byl naprosto skvělý nápad! Připomíná mi seriál Black Mirror na Netflixu, znáte ho? Představte si, že s někým uzavřete sňatek a najednou máte jeho talent, i když se k vám jeho schopnost vůbec nehodí nebo vás nezajímá. Tím nemusí být zrovna vlohy pro malování nebo zpívání. Co třeba… vyprávění veselých historek nebo uklízení?
Povídka mě bavila a líbilo se mi rozuzlení na konci. Láska dělá zázraky.

TVŮJ HLAS - Rina Vevesi
„Příběh Rebeky a Nikoly, které žijí ve společnosti, kde můžete zaslechnout hlas své spřízněné duše. Jenže žít s vědomím, že jste jedni z mála, kteří ho nikdy nepotkali nebo naopak ztratili, může být ubíjející. Navíc když se blíží nejromantičtější období roku, Vánoce.“
Ach, tak kouzelný vánoční příběh! V tomto světě bych si chtěla zkusit alespoň na jednu zimu žít a čekat, zda uslyším svou spřízněnou duši. Kde by se mohla nacházet? Při nákupech jídla nebo dárečků? Při procházce na vánočních trzích nebo v cukrárně? Existuje tolik možností! A Rina tento nápad zpracovala úplně božsky s třešničkou na dortu! Miluju!

KARMA - Martina Holešinská
„Artur má velké životní poslání, jednoho dne z něj bude Karma. A to není snadná věc. Znamená mnoho sebeobětování a asketického života. Jenže pak mu do života jako hurikán vletí David.“
Skvělá povídka, která ve mně z části vyvolávala podobné pocity jako thriller Zpovědi, který jsem nedávno četla ve SČ #dobrachallenge24 od KD. Úžasné! Tento příběh byl úplně jiný, než všechny ostatní. Detektivní zápletka a LGBT, nádhera. Chci celou knihu!

NA STOPĚ MINULOSTI - Júlia Matulová
„Sebastián a Olívie se kdysi milovali. Nějakou dobu po rozchodu je náhoda opět svede dohromady a oni mají šanci si uvědomit, jak se za dobu odloučení změnili. A jak s tím vším souvisí magické kočky?“
Roztomilý příběh ze života, který spoustě čtenářů může připomenout jejich vlastní zkušenosti. Myslím, že hodně lidí si při čtení bude přát, aby se i jim stalo to, co Sebastiánovi a Olívii. A pokud milujete kočky, není co dodat, navíc tyhle jsou kouzelné!

KDO NEUMÍ MILOVAT - Marie Domská
„Svatý Valentýn, svátek všech zamilovaných a zároveň den zúčtování pro ty, kdo neumí milovat. Démon Wyren má úspěšný večer, dokud mu malá záměna a záhadná kráska nezmění život.“
Ano, ano, tohle mě extra bavilo! Jak jsem říkala, baví mě vše možné o démonech a v tomto případě jsem dostala ještě navíc romantiku a erotiku! Jo, opravdu, povídka je spicy! Prostředí, vykreslená atmosféra a Wyrenovo myšlení, skvělá kombinace.

PĚT OTÁZEK - Tereza Kadečková
„Někdo potřebuje panáka na kuráž, aby oslovil holku. Andrés potřebuje pár mincí, lepicí pásku a pět otázek.“
Další naprosto vyčuhující povídka! Zamotá vám hlavu, nebudete vědět, co se děje (což tu je velké plus), budete chtít víc informací a přijít na kloub této nebezpečné cestě. Trochu thriller, trochu psycho a detektivka. Paráda!

MASO A KVĚTINA - Rosana Zvelebilová
„Rastimir se domníval, že je odsouzen k životu v osamění. Vždycky věděl, že není jako všichni ostatní, proto se stranil lidí. Dokud jednoho dne nezjistí, že i na ten nejpodivnější hrnec se vždycky najde poklička.“
Název povídky vypovídá o všem, ale dokud si ji nepřečtete, nebudete chápat. Tento příběh byl ze všech nejkratší. Vtáhne vás do květinářství a k drsňačce s fialovými vlasy. Maso nebo květina? Nebo oboje dohromady?

POLIBEK SMRTI - Leandra Sold
„Kamiel má před sebou volbu: záchraní život ženy, kterou miluje, nebo vlastní duši před peklem.“
Dokonalost! Miluju. Prosím taky o dlouhou knihu. Zamilovala jsem si všechny postavy, záleželo mi na nich, četla jsem tak rychle a užívala si úplně všechno. V tomto příběhu se dozvídáme i informace mezi nebem a zemí, peklem a nebem, o andělech a padlých andělech. Nemám slov.

Potřebuji ze všech povídek knihu. I když mě některé zaujaly více, tak jsou opravdu všechny dobré. To mě znovu usvědčuje v tom, že čeští autoři píší sakra dobře.

Děkuji moc za eknihu Rině. Užila jsem si ji a doporučuji všem. Každý si najde to své.

Četli jste tuto knihu?

Hodnocení: 5/ 5

Najdete mě na:
IG: @terischmetti_books
http://instagram.com/terischmetti_books
Blog: http://blumensprache.hikaru.cz/

Zuzunda
včera 4 z 5

Příjemná sbírka povídek, příjemné čtení. U mě rozhodně vyhrála povídka Kdo neumí milovat.


Knihomol_ka
31.05.2024 5 z 5

Na první pohled máme dech beroucí obálku, která je krásná jak z přední strany, tak i ze zadní.
Měla jsem z ní pocit, že se bude jednat o fantasy příběh, ale ono je tady vlastně více příběhů od více autorek.

Je to sbírka hned osmi povídek, za kterými se skrývají krásné příběhy. Je to hlavně čtivé a opravdu krásně napsané. Příběhy jsou plné nejen romantiky, ale také magie, která se tu objevuje. Opravdu jsem byla mile překvapená po dočtení této povídky. Je to psáno zajímavým stylem, ale je to poutavé a tvrdím si říct, že i návykové.

Příběhy jsou ideální, když si zrovna potřebujete oddechnout od náročného čtení nebo prostě chcete jen takovou jednohubku na jedno odpoledne.
Věřím, že vás povídky zaujmou a budete rádi, že jste se do ní pustili.

Já se přiznám, že kdyby mě autorka neoslovila, tak ani nevím, že něco takového je! Což je škoda, že povídka nejde skoro nikde vidět, tak doufám, že po této recenzi Vás aspoň nalákám.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Dny v knihkupectví Morisaki, Pavučina lstí a další knižní novinky (7. týden)

11.02.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Na neVěčné časy v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených94x
ve Čtenářské výzvě27x
v Doporučených14x
v Knihotéce53x
v Chystám se číst66x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech4x