Netvoři a krásky přehled

Netvoři a krásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497746/bmid_netvori-a-krasky-GsY-497746.jpg 4 159 159

Myslíte si, že ty příběhy znáte, že? Mýlíte se. Všechno je úplně jinak. Dvanáct nebezpečných příběhů plných záhad, magie a vzpurných srdcí. Každý se vine a klikatí jako řeka, aby odhalil pravdy plné varování i vítězství, pravdy, které osvobodí tak dlouho vězněná srdce, pravdy, které zkoumají život a smrt. Princ dojde k překvapivému prozření. Kráska bojuje jako zvíře. Chlapec se odmítá stát kořistí. Cesta ke štěstí je ztracena a pak znovu nalezena. Bestsellerový autor Soman Chainani spřádá staré příběhy do nové tapiserie současnosti a vytváří svět, který se nepodobá ničemu, co už jste četli. Tyhle příběhy vás znají. Rozumí vám. Odrážejí vás. Jsou to pohádky pro naši dobu. Tak čtěte, pokud se odvážíte... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Beasts and Beauty: Dangerous Tales , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Netvoři a krásky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

HelVall
17.04.2024 3 z 5

Kniha se mi líbila, ačkoliv ze začátku jsem jí kvůli zvláštnímu způsobu vyprávění, který mi nesedl, odložila. Po třetí pohádce jsem si zvykla a kniha se mi líbila se všemi pohádkami. Top pro mě byla O šípkové růži.

Debbra
26.02.2024 3 z 5

Na začátku mě kniha opravdu neoslovila a myslela jsem, že jí ani nedočtu. Změnilo se to až od příběhu Jeníček a Mařenka, kde mě pokaždé další příběh něčím zaujal. Za mě nejvíce povedený příběh je Petr Pan a Modrovous.


sall02
04.01.2024 3 z 5

Tuhle knihu je nutno hodnotit ne jako celek, ale jako průměr různých kvalit. Kniha totiž obsahuje několik přepracovaných pohádek, dalo by se říct samostatných retellingů, kdy některé jsou opravdu vynikající jak kvalitou, tak obsahem, a pak jsou zde i takové, které těžce pokulhávají.
Nejlepší za mě: Jeníček a Mařenka, Kráska a zvíře, Popelka, Malá mořská víla, Rumpelníček.
Ty o dost horší: Sněhurka, O šípkové růži, Locika, Modrovous.
Ostatní mě ani neurazily, ani nenadchly.

Přesto se knize a jednotlivým příběhům nedá upřít obrovská originalita, kreativita autora i veliký potenciál. Přesto mě trochu mrzelo, že některé pohádky nesou takový ten punc "ideologie", tedy že Sněhurka je černá, všechny ženský jsou feministky apod. Nicméně, ponaučení, které z jednotlivých příběhů plyne, je vždy fajn a je jedno, jestli to skončí dobře nebo špatně.

Celková atmosféra knihy je trochu ponurejší, temnější, než klasické pohádky, už proto, že tady autor ve všem vychází opravdu z originálů od bratří Grimmů.

Knihu nakonec hodnotím kladně, přestože to není extra veledílo, má to spád a originální zápletky.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Tajemné dopisy, Zbořené zámky a další knižní novinky (8. týden)

19.02.2023


Vládce džinů, Spálené mosty a další knižní novinky (33. týden)

14.08.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Netvoři a krásky v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených189x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených4x
v Knihotéce115x
v Chystám se číst145x
v Chci si koupit64x
v dalších seznamech5x