Nevěra přehled

Nevěra https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220313/bmid_nevera-g2b-220313.jpg 3 701 701

Lindě je 31 let a podle mínění všech vede dokonalý život: bydlí ve Švýcarsku, v jedné z nejbezpečnějších zemí světa, má skvělé manželství, milujícího manžela, roztomilé a způsobné děti a zaměstnání novinářky, na které si nemůže stěžovat. Rutina a předvídatelnost každodenního života v ní však začínají budit pochybnosti. Už nedokáže snášet úsilí, které musí vynakládat, aby vypadala šťastně, zatímco ve skutečnosti k životu pociťuje nesmírnou apatii. To všechno se změní, když se setká s mužem, s nímž si v době dospívání byla citově blízká. Jacob je teď úspěšný politik a během interview, které s ním Linda pořizuje, v ní posléze vzbudí něco, co už dávno nepocítila: vášeň. Linda teď udělá všechno pro to, aby si tuto nedosažitelnou lásku vybojovala. Bude muset klesnout až na samé dno lidských citů, aby nakonec došla vykoupení.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: , Argo
Originální název:

Adultério , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nevěra. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (157)

Janadvorackova
17.04.2024 2 z 5

Nepřišla jsem příběhu na chuť. Linda je pinda. Má všechno v fňuká. A tak hledá rozptýlení.
Její vnitřní život je někdy dobře popsán a místy jsem její pohnutky kapku i chápala, (když třeba hledala vysvětlení svého stavu).

V příběhu vlastně není žádná silná postava. Linda je hrozně negativní a sobecká, její milenec... nijaký. Manžel vypadá, že se někde zapomněl, děti skoro nejsou vidět... ostatní postavy se mihnou.

Proč autora tohle téma trápilo, že o něm musel napsat, netuším. Je ale vidět, že dokáže obsáhnout škálu námětů, což je vždy fajn.

tatjana1737
05.01.2024

Nemám ve zvyku odkládat knihy nedočtené, ale tohle jsem fakt nedala a vzdala to na str. 72. (Z toho 64 stran jsem dala ještě v loňském roce a mohla si tak zvednout statistiku za rok 2023 :-), kdybych pořád nedoufala, že to dám.) Knihu mi věnovala kamarádka a už po pár stranách jsem se jí musela ptát, jestli se mi názvem či příběhem snaží něco naznačit. V hodnocení hlavní hrdinky byla podstatně drsnější, titulovala ji jako skot domácí, ale jinak použila i větu, která v hlavě po celou dobu blikala i mně, a totiž že hrdinku pálí dobré bydlo.

I těch 72 stran, co jsem se sebezapřením přečetla, mi ovšem přišlo neskutečně rozvleklých a roztažených tak moc, až byl příběh řídký a poloprůhledný a zcela neuspokojivý. Hrdinka se má dobře, nic jí nechybí, ale jednoho dne zjistí, že jí to vlastně nevyhovuje a zatouží po troše toho vzrušení. Co se lásky k bývalému spolužákovi (a nyní politikovi) týče, přišlo mi, že o ní přesvědčila sama sebe, láska tam žádná nebyla. Anotace slibovala vášeň a později zvrat, který hrdinku postaví před rozhodnutí - upřímně doufám, že to nebude nějaká nemoc dětí nebo manžela, které by ji přiměly chytit se za nos, protože to by bylo hodně laciné.

Bohužel nemám dostatek vůle, abych se přinutila číst to dál a zjistit tak, jestli se mýlím nebo mě autor něčím překvapí. Pokud takto vypadají všechny Coelhovy knihy, spolehlivě mě to odradilo od jeho četby, byť jsem na některé svého času vychvalované tituly byla docela zvědavá.


Vivetkav
02.10.2023 3 z 5

Zase jsem po delší době sáhla po Pauelho Coelho.. no trošku drsnější šálek, ale mělo to i vtipnou stránku a i něco na zamyšlení

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází nový román Paula Coelha Nevěra

01.10.2014


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nevěra v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených1 162x
ve Čtenářské výzvě76x
v Doporučených25x
v Knihotéce276x
v Chystám se číst208x
v Chci si koupit40x
v dalších seznamech1x