Neviditelná zranění přehled

Neviditelná zranění
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273907/bmid_neviditelna-zraneni-Nni-273907.jpg 4 155 155

Neviditelná zranění jsou příběhem dvou mladých lidí, do jejichž osudu krutě zasáhla válka. Rút je šestnáctiletá dívka, která je společně se svojí matkou zařazena do transportu a místo toho, aby chodila do tanečních a prožívala své první lásky, prožije rok života v Terezíně, kde se setkává s Ervínem, dvaadvacetiletým mladíkem a milovníkem žen. Zde se jejich osudy rozdělí a Rút prožívá další válečné útrapy. Po válce se oba setkávají, ale Ervín už je jiný. Jen on totiž zná své strašlivé tajemství…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neviditelná zranění. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (57)

Marcik7
15.04.2024 5 z 5

Příběh mladičké Rút a krásného mladíka Ervina, kteří se potkali vlastně velice krátce a nestačili se ani poznat. Oba byli židovské národnosti a tím byl jejich osud zpečetěn. Dostali se každý do jiného koncentračního tábora, kde viděli a zažili hrůzné věci, ale dokázali přežít. Rút díky vlastní odvaze a síle, Ervin díky SSmanovi, který ho chránil, protože mu někoho připomínal…proto nedokázal na vše zapomenout a pokračovat dál ve svém životě.

simca9342
30.12.2023 5 z 5

Přečtená loni.

"Můžeme také namítnout, že se divka narodila ve špatnou dobu na špatném místě... ale ani doba, ani místo zločinu proti lidskosti neospravedlní."
Začátek vyprávění, ale i tragického konce . Tohle skrytě vypráví jak z příběhu tak z denikovych záznamů malé Rúth. Ale to bych milé slečně křivdila. Zas tak malá není a spoustu věcí chápe. Až na jednu. Proč musí nosit na kabátech žlutou hvězdu, nesmí chodit do školy a její přítel , známý prodavač pan Lieberman už nepracuje v obchodě? Všichni koho zná jsou Židé. Včetně ní... to by nebylo nijak zarážející kdyby nebyla 2.sv.válka a lidé konkrétní národnosti se nemuseli bát o svůj život a nechávat rozdělovat celé rodiny jen kvůli tomu, aby měli naději, že se o pár let zase setkají. Rúth chtěla být baletkou, ale místo zkoušení v baletních piškotech, ale svůj sen musí bohužel odložit na dobu neurčitou a cestuje někam do ghetta. Ale pak to přijde! Slovo nahánějící hrůzu a ubrečené obličeje. Strach . Pomoc . Nejistota. Transport je tady ! Kam Rúth s maminkou a tetou nevěděla. A nejen ona, ale také Ervín se svou rodinou z druhého krátkého, ale silného příběhu. My ano .


Len2očka
24.07.2023 4 z 5

Smutný,silný příběh,opět se mi děj knížky zažíral pod kůži, a dostal se,jak jinak.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Neviditelná zranění v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených216x
ve Čtenářské výzvě43x
v Doporučených12x
v Knihotéce119x
v Chystám se číst200x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech7x