Nevinnost přehled

Nevinnost
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207327/bmid_nevinnost-Yyt-207327.jpg 4 100 100

Nový fantastický thriller amerického autora Deana Koontze spojuje tajemno, napětí a hlubokou znalost lidské duše v mistrovsky vyprávěném příběhu, jenž čtenáři pevně utkví v paměti. On žije sám pod velkoměstem, zcela mimo lidskou společnost; kdyby ho někdo zahlédl, znamenalo by to pro něj smrt. I ona se v ústraní skrývá před smrtelným nebezpečím. Přesto mezi nimi vznikne pevné pouto. Ne náhoda, ale osud je naštěstí svedl dohromady ve světě, jehož den zúčtování se kvapem blíží.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Innocence , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nevinnost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (36)

Antaki_Thorin
23.12.2021 4 z 5

Opět se tu 'setkávám' s Belannou a opět s ní souhlasím ;-)
Autor má neobvykle nádherný styl vyjadřování. Chmurné, temné, ale zároveň mrazivě zajímavé a krásné.

Belanna
18.12.2021 4 z 5

Knížky Deana Koontze se čtou velmi dobře. Ani tato nebyla výjimkou. Zajímavý námět, poutavé vyprávění, dokonale popsaná místa i atmosféra. Nad touto knížkou budou dlouho přemýšlet.


Metla
05.06.2021 3 z 5

Název knihy je dokonale výstižný, to se musí Koontzovi nechat. Neváhám tu „Nevinnost“ nazvat obřím spoilerem, vyzrazenou pointou, vždyť děj románu se celou dobu mrcasí jen kolem jediného tématu: mravní síla a čistota versus zlo v nás, obyčejných smrtelnících. Najdeme zde autorovy obvyklé ingredience, tedy výjimečné hlavní hrdiny, kteří vnímají to, co jiní ne, k tomu pár tajemství, kvanta flashbacků, sem tam dramatická scéna, samozřejmě nechybí pozitivně působící fabriky na lejna (nepřej si mě, štěkno vypelichaná, jestli mi to zas vytlačíš rovnou před sekačku...), láska se skloňuje téměř na každé straně a to vše pevně stojí na náboženských, konkrétně křesťanských základech. Humor tentokrát absentuje, celá kniha se tváří zoufale vážně a seriózně.
Poselství je následující: máme-li na hrbu nějaký ten hřích či dva, jsme beznadějně v kelu, chcípneme a na Zemi zavládne ráj pouze pro vyvolená neviňátka – na nebi věčná duha, vrátí se jednorožci, dravá zvířata se stanou vegany a tak podobně. Pro věřící možná dobrý román, ovšem mysl ateisty nabízí nelichotivé paralely se Strážní věží, či jak se jmenuje ten kýčovitý plátek Svědků Jehovových.
Pokud slovo „thriller“ škrtnu a dosadím místo něj „pohádka“, potom téhle roztomile naivní vizi, touze po lepším světě s harmonicky žijícími tvory, mohu s přivřenýma očima přihrát 50%.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nevinnost v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených123x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených2x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

hříchy

Autorovy další knížky

Dean Koontz
americká, 1945
2009  85%Intenzita
2005  84%Podivný Thomas
1994  85%Chladný plamen
1996  83%Přízraky
2019  68%Ashley Bellová