Shledání přehled

Shledání
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506201/bmid_shledani-isS-506201.jpg 5 98 98

Panský dům série

< 6. díl

Augsburg 1939. Rodinu Melzerových a jejich zaměstnance čekají těžké časy. Druhá světová války vypukne co nevidět a je jasné, že se tím změní život všech obyvatel panského domu. Textilní továrna stojí těsně před krachem a Paul musí opět činit nepříjemná rozhodnutí. Navíc bez své ženy Marie. Ta již od roku 1935 žije s jejich synem Leem v New Yorku a léta její nepřítomnosti zanechala stopy, i když Mariina láska k Paulovi je nezlomná. Proto ji tvrdě zasáhne, když se dozví, že do Paulova života vstoupila jiná žena. Podaří se Marii získat milovaného manžela nazpět?... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Wiedersehen in der Tuchvilla , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Shledání. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

eva-lupen
předevčírem 5 z 5

Nejlepší díl z celé série. Zajímavé, z německého pohledu málo zpracovávané, téma. Někomu se nelíbí otevřený konec, ale za mne byl nejlepší možný, aby to nevyšumělo do nějaké červené knihovny.

LuckaDea
26.05.2024 5 z 5

Tak i u tohoto dílu musím dát 5 hvězdiček. Příběh byl zase moc čtivý, i když je pravda, že kvůli válce, která se v knize objevila, se příběh nečetl tak lehce, jako třeba v jiných dílech. Každá z postav prožívá válku trochu jinak, a tak v knize na čtenáře čeká hodně různých příběhů. Děj je díky tomu docela pestrý a byla jsem zvědavá, jaký osud je pro jednotlivé postavy přichystaný. Na konci sice nejsou úplně uzavřené všechny příběhy postav, s koncem jako takovým jsem ale spokojená. Celá sága si určitě zaslouží plný počet hvězdiček.


marli58
02.05.2024 5 z 5

Krásné... Moc hezky se čte, seznamuje nás s historií počátku 2. světové války z německé strany. Líbí se mi popisování vztahů mezi panstvem a služebnictvem a jejich vzájemná loajalita. Naopak se mně nelíbil Paulův nesouhlas s odjezdem Marie do Ameriky, který jí byl jako Židovce doporučený. Do konce války tvrdil, že odjela zbytečně a že by se jí jako manželce árijského Němce nic nestalo. Ale asi to bude spíš tím, že my už víme.... A je to konec ságy? Teď se bude obnovovat továrna, opravovat panský dům, ještě se nevrátil Kurti ze zajetí, ani Lisini chlapci. Uvidíme :).

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pád Númenoru, Panský dům a další knižní novinky (36. týden)

03.09.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Shledání v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených130x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených5x
v Knihotéce130x
v Chystám se číst91x
v Chci si koupit49x
v dalších seznamech4x