Zátiší s vránami přehled

Zátiší s vránami https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23484/bmid_zatisi-s-vranami-rbk-23484.jpg 5 463 463

Pendergast série

< 4. díl >

Medicine Creek, Kansas. V městečku, kde se nic neděje a na hlavní třídě jsou jen dva bloky starých a zaprášených obchodů, se stala příšerná vražda. Neznámá oběť byla nalezena na vymýceném prostoru v obrovském kukuřičném poli, zohavené tělo se stalo součástí propracovaného živého obrazu. Do čtyřiadvaceti hodin ubezpečuje šerif spoustu reportérů od novin a nervózních místních obyvatel, že je to ojedinělá smrt. V dusném srpnovém dni však přijíždí zvláštní agent Pendergast a oznamuje, že vražda je dílem masového zabijáka. Zanedlouho začínají mizet sousedé – najdou je potom mrtvé uprostřed nepopsatelně ohavných scén. Vyděšení místní obyvatelé si začínají šeptat o legendárním prokletí Pětačtyřiceti. Nikdo není před vrahem v bezpečí – své oběti vyhledává za příkrovu noci… na jeho groteskní zločiny pod nemilosrdným letním sluncem upozorňují kroužící černí ptáci. Pendergast s pomocí Corrie Swansonové, místní osmnáctileté „ztracené existence“, odhalí tajemství tohoto odlehlého města – od temné historie jeho obyvatel po ještě temnější záhady ukryté v bezmezných kukuřičných polích. A konečně odhaluje místní prokletí a pravdu o největší záhadě Medicine Creek, přízračného masakru Duchů válečníků z roku 1865, a ocitá se tváří v tvář nepředstavitelnému zlu v srdci tohoto maloměsta.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Horory
Vydáno: , BB art
Originální název:

Still Life with Crows , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zátiší s vránami. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (80)

Ruralista
08.12.2023 4 z 5

Populární literaturu nečtu, ale poslouchám v podobě audioknih. Tuto předčítal neskutečně svérázný hlas, bylo těžké si na něho zvyknout. Ale za to kniha sama nemůže. Ta sama o sobě byla dobrá, ze tří čtvrtin dokonce pětihvězdičková. Sériové vraždy kdesi v kukuřičných polích korporátních sráčů amerických si o těch pět hvězdiček doslova říkají. Jenže je o to připravil neskutečně roztahaný, nekonečně rozvláčný závěr. Nebo snad dva závěry?

Timkim
05.09.2023 4 z 5

Tohle nebylo Muuuuu, ale Uaaaaaa. Poslouchano jako audio, vzteky jsem skřípaly zuby a křečovitě zatínal pěsti. Ten chlap to četl absolutně bez emocí. Jako by předčítal jídelní lístek, nebo daboval film z NDR v roce 1980. To byl opravdu horror.
Jinak příběh docela ucházející, jen té kukuřice bylo zbytečně dost a pointa s geneticky upravenou kukuřici absolutně neměla s druhou polovinou knihy souvislost.
Pendergast je kapitola sama pro sebe. Okolo něj je tolik nelogických věci, které se autoři snaží utopit v omáčce okolo, až je Vám jedno jestli tam bude nebo ne.
Popravdě mě kniha začala bavit až cca 15 kapitol před koncem a tak jsem zatnul zuby a poslouchal ten děsný přednes, protože jsem chtěl vědět jak to dopadne. Závěr byl solidní, ale čekal jsem větší pecku. Za mě 80%


Luigi1
30.08.2023 5 z 5

Tak u toho jsem si spravil chuť

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zátiší s vránami v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených648x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených52x
v Knihotéce219x
v Chystám se číst93x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech5x

Štítky knihy

vraždy thrillery horory

Autoři knihy

Lincoln Child
americká, 1957
Douglas Preston
americká, 1956