Podivná doba přehled

Podivná doba https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518759/bmid_podivna-doba-HkS-518759.jpg 5 42 42

Podivná podoba série

1. díl

V našem světě (a obzvláště v Manchesteru) působí temné síly, a proto buďme vděční za týdeník Podivná doba, který nám o nich přináší pravidelné zprávy. Podivná doba se věnuje tajemným a úžasným (ale mnohem víc těm tajemným) věcem v moderním životě, je to nejpřístupnější týdeník o všem nevysvětleném a nevysvětlitelném. Nebo se tak alespoň sám prezentuje. Skutečnost vypadá trochu jinak. Vydavatel je lidská troska, nerudný, vulgární opilec, který sám nevěří kvalitám (a už vůbec ne obsahu) svého vlastního periodika, a redakci tvoří nesourodá partička ztracených existencí s řadou vlastních tajemství a předsudků. A pokud jde o pozici šéfredaktora… ta se ze všeho nejvíc podobá otáčecím dveřím, které se právě teď znovu otočily a vklopýtala z nich Hannah Willisová se svým vlastním nákladem problémů. A když hned první týden po jejím nástupu do nové práce dojde k tragédii, redakci Podivné doby nezbývá než se pustit do skutečné, seriózní investigativní novinařiny. Ve světle šokujícího odhalení, k němuž dospějí, si najednou všichni uvědomí naprosto nečekanou věc: že některé z článků, které v minulosti sami pokládali za pouhé báchorky, ve skutečnosti popisovaly děsivou, otřesnou realitu.... celý text

Literatura světová Thrillery Fantasy
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Stranger Times , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivná doba. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Roubas
05.05.2024 5 z 5

Tohle jsem si fakt užil.
Perfektní paleta postaviček tvořící redakci novin Podivná doba, která své čtenáře pravidelně zásobuje zprávami o tom, jak domácí úkol sežral psa, nebo jaký hudební vkus má Satan.
Chemie mezi postavami funguje na jedničku a jejich cynické slovní přestřelky nemají chybu. Tahle partička, ale bude muset čelit nejen pomatencům, co jim volají a píší o tom, jak jim mimozemšťané zkoumali genitálie, ale to podivno tam venku dostane brzy mnohem reálnější a nebezpečnější obrysy.
Kupujte a čtěte, protože autor tenhle rok vydal už čtvrtý díl, tak ať se další díly objeví na pultech co nejdříve.

cori
27.04.2024 3 z 5

Hana po rozvodu hledá práci a nachází ji v redakci obskurního týdeníku Podivná doba (obdoba českého Hromu), v níž zkrachovalý a nerudný Banecroft šéfuje redaktorům Oxovi, Reggiemu, recepční Grace a elévce Stelle. Nečekaně se dostávají na stopu sólokapra, začínajícího vraždou bezdomovce. Jejich pátrání jim komplikuje inspektor Sturgess a zjištění, že nadpřirozené bytosti opravdu existují. Humorná fantasy o kolektivu zkrachovalců, kteří si nahrazují rodinu a žijí pro svou práci, rozhodně nenudí a pobaví i vloženými novinovými články z Podivné doby.


iceVS
24.03.2024 5 z 5

To byla partička teda...
Bezbřehá fantazie, neuchopitelný humor a ďábelská nekorektnost, těším se na pokračování.

...Je skoro poledne a já ještě nedopil snídani...
:-D

všechny komentáře

Související novinky (1)

Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)

22.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Podivná doba v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených3x
v Knihotéce65x
v Chystám se číst64x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech4x