Příběh Louise Braille přehled

Příběh Louise Braille
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124327/pribeh-louise-braille-124327.jpg 5 19 19

Louis Braille jako malý chlapec oslepl a ve svých šestnácti letech pak vynalezl slepecké písmo. Jakob Streit vykresluje pohnutý životní příběh tohoto chlapce a muže, který je díky své srdečnosti, radosti ze života a rozhodnosti pro všechny kolem sebe darem. Nakonec se mu po vytrvalém úsilí podaří přinést ten největší sar pro všechny slepce světa - písmo, které mohou číst svýma rukama. Kniha oblíbeného autora literatury pro děti a mládež upoutá především mladé čtenáře. Svou atmosférou a detaily ze života Louise Braille si ale získala i srdce mnoha dospělých čtenářů. Vyšla již v řadě jazyků i jako autokniha.... celý text

Biografie a memoáry Historie Pro děti a mládež
Vydáno: ,
Originální název:

Louis Braille. Ein blinder Junge erfindet die Blindenschrift , 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběh Louise Braille. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

jaroiva
28.04.2024 5 z 5

Takový malý poklad. Sice je to psané pro děti, takže je to spíš taková pohádka o L. Braillovi, ale moc pěkná a zajímavá. Stojí za to nenechat jeho příběh upadnout v zapomenutí.
Z doslovu k překladu jsem zůstala dočista paf, když se ukázalo, že jde o překlad žákyně osmé třídy ZŠ! Klobouk dolů před Johannou Dostálovou.

Aneleh
23.03.2024 5 z 5

Velice krásná kniha. Nikdy by mě nenapadlo, že takový klenot najdu v dětském oddělení knihovny. A navíc s nádherným překladem teprve 13-leté slečny!
V této knize si každý musí uvědomit, jak si má vážit svého života a hlavně zdraví. Je také velmi poučná, dosud jsem vůbec netušila, jak slepecké písmo vypadá a že je takto důmyslně vymyšlené. Přivedlo mi to k tomu, abych si zjistila více o pomůckách nevidomých lidí a je až k neuvěření, co vše musí zvládnout se naučit a překonat. Zkoušela jsem si číst za pomoci těchto bodů a není to tedy vůbec snadné.
Samotný příběh geniálního chlapce, velmi citlivého a laskavého, vás chytí za srdce. Ač zemřel v poměrně mladém věku, dokázal a překonal toho velmi mnoho, přitom si stále zachovával a rozdával upřímnou radost ze života.


DreamerX9
07.02.2024 4 z 5

Rekla bych že kniha je skvělá pro čtenáře všeho věku. Malým dětem na počtení a pochopení sveta slepých ale i do oboru nebo čistě z historického pohledu. Líbí se mi jak svět ustoupil od krutého zacházení s handicapovanými ale spíše stejně jako Louise našel způsoby jak fungovat. Milá knížka

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Příběh Louise Braille v seznamech

v Přečtených28x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

křesťanství slepota

Autorovy další knížky

Jakob Streit
švýcarská, 1910 - 2009
2012  95%Příběh Louise Braille
2003  87%Včelka Sluněnka / Proč děti potřebují pohádky
2011  93%Příběhy skřítka Puka
2008  0%Svatý Mikuláš
2009  100%Skřítek Kořínek