Lesohrad přehled

Lesohrad
https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56385/bmid_lesohrad-cOT-56385.jpg 5 201 201

Po celá staletí byly do utajené odlehlé obory jménem Lesohrad shromažďovány kouzelné bytosti – zabránilo se tak jejich úplnému vyhynutí. Lesohrad je nyní jedním z posledních útočišť, kde mohou podobní tvorové nerušeně žít. Báječné? To rozhodně. Vzrušující? To si pište. Bezpečné? Ehm... vlastně právě naopak. Kendra a její mladší bratr Seth nemají ani potuchy o tom, že jejich dědeček je správcem Lesohradu. V lese odděleném od okolního světa ohradou udržují prastaré zákony pořádek mezi chamtivými trolly, poťouchlými satyry, úskočnými čarodějnicemi, zlomyslnými plivníky a závistivými vílami. Když však někdo tato pravidla poruší, osvobodí dosud spoutané zlo, nesmírně mocné. Kendra i její bratr jsou postavení před přetěžký úkol – musí zachránit svou rodinu, Lesohrad a možná i celý svět.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Fablehaven , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lesohrad. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (43)

DreamerX9
23.01.2024 3 z 5

Kniha měla kouzlo a zároveň moc hezké propojení přírody a fantazie. Za mě byla kniha spíše pro začínající čtenáře fantasy ale pro mě osobně pohodovým čtením.

MarianP
03.10.2023 5 z 5

Hoci nie som vekovo asi tá pravá cieľová skupina pre túto knihu, musím povedať, že som si ju celkom užil. Najviac sa mi páčil ten začiatok - starý dom, čarovná záhrada, tajný denník...Ku koncu ma už nič teda neprekvapilo a už teraz zháňam pokračovanie!


iskrizka
28.10.2021 4 z 5

Prvý diel série Fablehaven ma celkom príjemne prekvapil. Nepredpokladala som síce, že to bude zlá kniha, ale páčila sa mi asi viac, ako som očakávala.
Číta sa ľahúčko, je celkom zábavná a námet je skvelý. Rezervácia, v ktorej žijú čarovné bytosti, sľubuje kopu možností, a autor ich neváha využiť. Knižka je na začiatku trošku tajomná, postupne sa dej rozbehne a "zakčnie", ale nájde sa v nej dosť priestoru aj na oddychové pasáže, pri ktorých spoznávame Čaroles, jeho úlohu vo svete a spôsob, akým funguje.
Výborne zvolená je aj dvojica hrdinov v zložení chlapec a dievča, ktorí sú navyše aj súrodenci, takže medzi nimi dochádza k celkom vtipným stretom, ktoré knižke dodavajú komický element.
Škoda, že už nie som vekovo cieľová skupina, pretože v detstve by sa mi táto fantasy dobrodružná knižka páčila ešte viac.
časti.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lesohrad v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených288x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených45x
v Knihotéce122x
v Chystám se číst112x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech3x