Půlnoční rituál přehled

Půlnoční rituál
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29539/pulnocni-ritual-29539.jpg 4 116 116

Sofie obdrží bolestnou zprávu, že její matka zahynula na dovolené na Novém Zélandu. Vypraví se do této exotické země, aby vyřídila nezbytné formality. Ke svému nesmírnému překvapení zjistí, že tady zdědila dům na pláži a nemalou hotovost. Matčino tajemství Sofii nedá spát, proto se pustí do čtení starých deníků. Může být i Sofie stižena dávnou kletbou Maorů? zdroj - Alpress Klokan... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Der Fluch Der Maorifrau , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Půlnoční rituál. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Tylinka
19.01.2023 5 z 5

Krásná kniha. Půlnoční rituál mě úplně pohltil a já se nemohla odtrhnout. Velice čtivý a napínavý děj sem hltala a jediné co je fakt, že konec byl hodně uspěchaný a krátký. Určitě se podívám po dalších knihách této autorky.

Arwen777
22.05.2022 3 z 5

Asi jsem měla větší očekávání, která kniha nesplnila. Na druhou stranu nemůžu říct, že by se mi nelíbila. Nápad a zápletka knihy jsou dobře vymyšlené, prostředí Nového Zélandu a Samoy tajemně exotické - tím pádem bylo zaděláno na působivý romanticko-dobrodružný příběh. Bohužel mi úplně nesedlo zpracování, a to jak styl autorky, tak mi místy neseděly dialogy a především jsem se ztrácela v postavách. Škoda potenciálu... a konec příběhu byl příliš uspěchaný a useknutý.
Ale musím uznat, že v záplavě thrillerů byl tento typicky dobrodružný příběh se štědrou dávkou romantiky, příběh o dávné kletbě, která pronásleduje několik generací, o šťastných a nešťastných manželstvích a osudech žen, ať už silných nebo slabých, příjemnou změnou.


Lofda
23.03.2022 2 z 5

S hodnocením váhám. Od této autorky je to má první kniha a asi jsme si úplně nesedly. Kostra příběhu je výborná a rozhodně zajímavá, ale přiznávám, že jsem se v tom množství postav začala ztrácet a chvílemi jsem si nebyla jistá, zda knihu neodložit úplně. Jsem ráda, že jsem to neudělala, závěr dal tomu všemu smysl, ale celkově z mé strany žádné velké nadšení, bohužel. Prostě mi nesedl styl vyprávění.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Půlnoční rituál v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených174x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených12x
v Knihotéce133x
v Chystám se číst61x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

Nový Zéland Maoři rodinné vztahy dědictví

Autorovy další knížky

Laura Walden
německá, 1964
2010  86%Půlnoční rituál
2011  83%Ohnivá laguna
2014  90%Maorská princezna
2016  70%Skrýš na konci útesu
2012  77%Uprostřed ráje