Recept na pana Dokonalého přehled

Recept na pana Dokonalého
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524542/bmid_recept-na-pana-dokonaleho-652e8c0738406.jpg 2 11 11

Recepty pro život série

< 2. díl

Jak poznáte, jestli jste našla pana Dokonalého, nebo pana Dokonale Nemožného? Jess Willerseyová si uvědomovala, že to s Martinem není ideální, ale přesto pro ni byl šok, když ji opustil. Je odsouzená k životu jako single, kde jí jedinou společnost dělá kocour, nebo je srážka s pohledným cizincem na poněkud zvláštní svatbě znamením obratu? Jessiny nejlepší kamarádky a kolegyně také zrovna procházejí osobními katastrofami – od šokujícího rodinného odhalení až po drama spojené s on-line seznamkou. Navíc to vypadá, že onen cizinec nezůstane cizincem. A když se pak navíc objeví v kanceláři Jessina přítele s další šokující zprávou, jak dlouho zůstane v Jessiných očích „panem Dokonalým“? Druhá kniha ze série Recepty pro život přináší další příběh plný životních strastí, humoru, lásky, a hlavně radosti, které nikdy není dost.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Recipe for Mr Perfect , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Recept na pana Dokonalého. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

michaelakoc
09.04.2024 3 z 5

Je to mé první setkání s autorkou. Okouzlila mě obálka s kočkou a anotace, proto byla volba jasná.

Nenechte se zmást a nečekejte žádnou knihu o vaření apod., název odkazuje na hledání toho pravého.

Podle anotace jsem čekala příběh účetní Jess a poradce Neila, ale je to trochu jinak Máme zde firmu, ve které pracují 3 účetní - Jess, Sara a Maggie, jsou to kamarádky, i když se každá nachází v jiné životní etapě.

Jedna řeší rozchod s partnerem po 12ti letech, další bezúčelně randění a třetí smrt blízkého člověka. Všechny 3 příběhy byly zajímavé, bavily mě a rozhodně měly potenciál pro 3 různé knihy, ale autorka se rozhodla takto. To je trochu škoda, protože takto toho máme nakonec moc na málo stránkách.

Vše je ale krásně propojené a příběh začíná v okamžiku, kdy se majitel firmy, kde všechny 3 ženy pracují, rozhodne svou firmu prodat neznámému zájemci.
Mě nejvíce bavil příběh Jess, proto mě mrzelo, že o ní nebyla celá kniha. Například to, co následovalo po jejim prvním profi focení svatby, jsem rozhodně nečekala a bylo to doopravdy napínavé, i vše okolo jejího osobního života, proto vím, že by utáhla celou knihu.

Sara byla silná žena a toho pana Pravého si zasloužila. Moc se mi líbilo, co udělala pro Maggie.

Maggie měla náročný život a vůbec jsem nečekala, že i pro ni si autorka připravila vlastní příběh v příběhu.

Události v knize byly moc rychlé a je to škoda.

Jednu věc musím vytknout a zajímalo by mě, zda to byla chyba překladu nebo autorky záměr. Chvílemi se čtenář ztrácí v ději, protože zde máme hned 4 osoby, které vyprávějí ze své perspektivy - Jess, Saru, Maggie a Neila -, a autorka to nijak nerozlišuje, skáče z osoby na osobu, ze situace na situace, ze dne na den a není v tom vůbec žádný systém.

aljoska83
06.04.2024

Nedočetla jsem, vzdala jsem ve třetině.


Kudík
29.02.2024 3 z 5

Škoda chybějícího humoru (oproti přechozímu dílu), a také kvantita hlavních postav, která nepokryje kvalitu. Zvláštní styl vyjadřování autorky a přeskakovaní v čase, ději a postavách je kapitola sama pro sebe. Musela jsem se soustředit na to co se kdy stalo, proč, a kdy to konečně postavy odhalí či vyřeší.
Máme zde tři kolegyně v účetním oddělení, bráno od nejstarší Maggie Simpsonové přes Jess Willerseyovou až po Saru Maynardovou, dále jejich (nepřekvapivé) nové protějšky i Jessina aktuálního ex Martina Cowleyho. Neil Jackson má "anonymního" klienta, který chce koupit a reorganizovat společnost, ve které je trojlístek zaměstnán. Každá z žen čelí jistým problémům v soukromém životě, Jess se obává, aby se Martin nevrátil a ráda by místo kontroly čísel fotografovala, Maggie potřebuje zařídit pohřeb své právě zesnulé matky a Sara je hodně naivní a touží po ideálním partnerovi. Do toho se jich dotýkají změny na pracovišti. Děj hodně zachraňuje novofundlanďan Dudley a kocour Generál Gordon, kteří zde byli nejdokonalejší. :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Dvůr hurikánů, Válečný král a další knižní novinky (2. týden)

07.01.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Recept na pana Dokonalého v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených19x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst48x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

Anni Rose
anglická
2023  65%Recept na toho pravého
2024  49%Recept na pana Dokonalého