Roboti nemají ocas přehled

Roboti nemají ocas https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37511/bmid_roboti-nemaji-ocas-37511.jpg 4 71 71

Setkejte se Gallowayem Gallegherem – geniálním vynálezcem a pijanem. Oprava – geniálním vynálezcem, když je opilý. Ovšem jediným Gallegherovým důvodem, proč vůbec něco vynalézat, jsou peníze. Na nákup alkoholu, pochopitelně. A v okamžiku, kdy je už úplně pod obraz, přebírá otěže podvědomí a vynález je na světě… Většinou. Není to samozřejmě zrovna spolehlivá pracovní metoda a výsledkem zpravidla nebývá vynález, jenž by se dal předem očekávat. Bohužel, aby se svérázný vědec vůbec dozvěděl, co to sestrojil a jak to vlastně funguje, musí se znovu dostat do nálady a celá věc se mnohdy ještě více komplikuje… K nemalé potěše klientů. Henry Kuttner je mezi odborníky jedním z nejváženějších klasiků science fiction a zde dokazuje, že byl mistrem i v notně odlehčeném pojetí žánru. Spolu s dobovou patinou jsou jeho humorné kreace jednoduše neodolatelné.... celý text

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Robots Have No Tails , 1952


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Roboti nemají ocas. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

karel.kral
11.01.2024 3 z 5

První povídky mi přišly moc vtipné, ale další byly jen opakováním toho stejného. Dlouhé líčení stavů vynálezce a na vtipný nápad moc nezbylo. Dočetl jsem s přemáháním.

Smolař
20.01.2023 4 z 5

Dneska stařičký a beznadějně zastaralý, co se vylíčení techniky týká. Ale co je důležitý, robotí sbírka je zábavná a stále originální. Nečekejte nějakou hlubokou myšlenkovou explozi. Prostě jen pět povídek o Gallowayovi Gallegherovi - šílenym vědci, co kropí do strojku, jak carskej oficír a furt má problémy se zákonem. Jen je škoda, že většina postav napříč sbírkou je na jedno brdo, ale jinak tohle si vysloveně křičí o zfilmování.
Takže jo - můžu doporučit jako nenáročnou a docela vtipnou četbu.


jaroiva
07.03.2021 5 z 5

Snažím se teď hledat spíš zábavnou četbu, ale řekla jsem si, že si dám zas nějaké sci-fi. Takže jsem vsadila na jistotu. Kuttner že nezklame. A nezklamal.
Možná je to sci-fi. Teda určitě je, ale mnohem víc je to zábava. Narcisek Joe nemá chybu. Mám ráda všechny tyhle poťouchle neposlušné roboty.
4,5* musím zaokrouhlit nahoru a doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Roboti nemají ocas v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených79x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených11x
v Knihotéce60x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech3x

Část díla

Autorovy další knížky

Henry Kuttner
americká, 1914 - 1958
2001  84%Čarovný svět Henry Kuttnera
2010  86%Roboti nemají ocas
2008  84%Past v čase
2016  77%Více než lidé
2009  72%Elak z Atlantidy