Sestra bouře přehled

Sestra bouře
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356002/bmid_sestra-boure-RyI-356002.jpg 5 313 313

Na luxusní sídlo Atlantida na soukromém poloostrově ženevského jezera se sjíždí z různých koutů světa šest mladých žen, které přivedla domů smutná událost: smrt jejich adoptivního otce. Každá ze sester dostává jako dědictví i dopis s údaji, podle nichž může najít svou biologickou rodinu. Druhá ze sester Ally nemá zpočátku o pátrání po svém původu zájem, protože se poprvé hluboce zamilovala. Vzájemnou lásku však přerve tragická nehoda a Ally se náhle v životě nemá čeho chytit. A tak se spíš ze zoufalství než ze zvědavosti přece jen vydává do Norska, kam ji vedou nápovědy z otcova dopisu… Tady začíná skládat mozaiku osudu svých dávných předků. Odhaluje životní příběh mladičké dívky z norského venkova Anny Halvorsenové. Anna se z naivní dívky, která se z hor náhle ocitne v hlavním městě a jako zpěvačka i ve světle reflektorů, mění v mladou ženu, jíž osud a zklamání v lásce přiměly vzít život do vlastních rukou. Ally putuje po stopách Anny na sever Norska, kde nečekaně nachází nejen odpovědi na své otázky, ale i nový smysl života.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Víkend
Originální název:

The Storm Sister , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sestra bouře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (88)

knihomolka_eli
19.03.2024 5 z 5

V druhej knihe zo série Sedem sestier je hlavnou postavou Ally (Alkyoné).

Na začiatku sa dej sústreďuje na Allynu vášeň - jachtárstvo. Táto časť ma veľmi bavila.
Ally najskôr nemá veľmi záujem pátrať po svojom pôvode, no po veľkých ranách, ktoré jej osud nadelí, sa k tomu predsa len odhodlá.

Od Tatka Slaného dostala indíciu - životopis nórskeho skladateľa z 19. storočia. Jej pátranie ju zavedie do Nórska, kde ju očarí najmä hudobný svet.
Kapitoly z Allynho súčasného života striedajú kapitoly Anny Landvikovej, ktorá žila v 19. storočí a spievala na prvom predstavení Griegovej ikonickej hudby na motívy Ibsenovho Peer Gynta.

Annin život bol smutno-krásny (rovnako ako Allyn). Z naivného dedinského dievčaťa sa stala vďaka podpore herr Bayera úspešná speváčka. No jej šťastie netrvalo príliš dlho. Anna sa, žiaľ, dostala do veľmi ťažkých a nezávideniahodných situácii.

Spolu s Ally sa neskôr dozvedáme životné príbehy jej ďalších predkov (vypláva na povrch aj jedno veľke tajomstvo). Príbeh Jensa Horsta Halvorsena (Jadra) a Karine bol neskutočne smutný.
Mala som pocit, že mužov z tohto rodu až príliš pohltila hudba a túžba po sláve a uznaní, pre ktorý veľakrát spravili zlé rozhodnutia :-(

Tento diel je plný nešťastných osudov a strát (ťažkých situácii, pri ktorých som si aj poplakala). Neskôr ich vystriedajú šťasrné okamihy a nové (lepšie) začiatky - rovnako ako keď po búrke vyjde slnko.

K záhadám Tatka Slaného pribudli ďalšie a vynorilo sa ešte viac otázok.
Veľmi sa teším na ďalšie časti a na finále, na ktoré som neskutočne zvedavá.

,,V slabých chvíľach nájdeš svoju najväčšiu silu."

Za možnosť prečítať si knižku v rámci knižnej štafety ďakujem Dominike Slniečko Usmievavej :)

zdenaR
03.03.2024 3 z 5

Další díl Sester, opět velmi čtivé. Výhoda této série je, že se nemusí číst za sebou.


Renike
09.12.2023 5 z 5

Dlouhé, ale krásné pokračování série. Nicméně první díl se mi líbil víc, dozvěděla jsem historicky pro mě zajímavejší fakta. V lednu si přečtu další, v pořadí 3.díl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sestra bouře v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených436x
ve Čtenářské výzvě52x
v Doporučených32x
v Knihotéce219x
v Chystám se číst120x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech6x