Sejdeme se pod jmelím přehled

Sejdeme se pod jmelím
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518011/bmid_sejdeme-se-pod-jmelim-651e97d29f47c.jpg 4 57 57

Jak dopadne nečekané setkání pod jmelím? Nory vede v Londýně antikvariát a je spokojena. Nikdy ji neokouzlil extravagantní životní styl jejích spolužáků z privilegované soukromé školy. Dva spolužáci, kteří se chystají vzít, nyní dokonce pozvali celou partu na týdenní oslavu před svatbou na hradě nedaleko bývalé školy. Nory ale netuší, že se na anglickém venkově setká i s dalším starým známým. Zatímco s ním během předsvatebních dní tráví víc a víc času, zjišťuje, že se do svého dětského „úhlavního nepřítele“ po uši zamilovala.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Meet Me Uder The Mistletoe , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sejdeme se pod jmelím. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

babystar
20.04.2024 3 z 5

Nic moc nezaujalo. Musím souhlasit s hodnocením SBH. Ten příběh byl tak "sluníčkový", až se mi chtělo řvát. Gayové s miminkem, hrdinové různých barev pleti, snad i uhlíková stopa a nikdy neuvěřím, že by takoví VIP hrdinové byli tak nezištnými přáteli holky ze zahradnictví. Asi už na takovou romantiku nemám...

Áňa 998
25.02.2024 2 z 5

Za knihu v rámci #spoluprace moc děkuji @albatrosmedia
.
Vánoce jsou už sice za námi, ale ještě je tak nějak nechávám doznít. Mám tu pár knih s vánoční tématikou, které jsem si nechala na konec února. Jednou z nich je Sejdeme se pod jmelím, u které jsem očekávala útulnou atmosféru...
.
Název zní pohádkově a já si říkala, že na ten dojezd to bude ideální čtivo. Za atek byl slibný. Hlavní postava Elianor vlastní malý antikvariát v Londýně. Ano, pro mě ideální kombinace, Londýn a knihy, zajásala jsem! Prvních pár stran uteklo jako nic. Nechybí názvy děl, krásné prostředí, byla jsem nadšená.
.
Pak se ale Elianor přesunula domů, mezi své přátele, kteří chtějí oslavy svatbu dvou z nich. A tady přišlo velké au.
.
Hodně se tu propírá původ z bohatých rodin a naopak z rodin, které peníze nemají. Nebyla snad strana, kdyby tento rozdíl nebyl čtenáři předhozen a já toho měla docela brzy plné zuby. Nemám ráda porovnávání lidských bytostí na základě majetku.
.
Stejně tak to má i Isaac, další velmi důležitá postava. Byl mi hned sympatický, milý, chytrý, nebojí se práce. Vedle Elianor perfektní, hezky vyrovnával momenty, kdy jsem nad jejím chováním jen zírala.
.
Možná jsem si představovala něco víc vánočního, nějaké ty tradice. Možná mi chyběl v příběhu švih. Líbila se mi upozaděná linka o Issacově rodině, která mohla tolik nabídnout!
.
Je tu mile zpracované téma přátelství, lásky po x letech, ale i popisy prostředí se povedly. Bohužel to pro mě není kniha, ze které bych si sedla na zadek k vanilkovým rohlíčkům a nemohla se odtrhnout. Něco mi tam prostě chybělo.


anovy64
22.01.2024 5 z 5

Příjemné čtení o lásce a hlavně o přátelství, které trvalo od školních let. Dějová linka přetrvávajícího kamarádství a ochoty pomoci se mi líbila více, než jiskření mezi Isaacem a Nory.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)

15.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sejdeme se pod jmelím v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených75x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených4x
v Knihotéce129x
v Chystám se číst80x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

2020  75%Dvanáct vánočních schůzek
2022  84%Zima nejistých nadějí
2023  73%Sejdeme se pod jmelím