Šestnáct stromů na Sommě přehled

Šestnáct stromů na Sommě
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475835/bmid_sestnact-stromu-na-somme-EHj-475835.png 4 76 76

Edvard chce rozluštit tajemství svých předků, rodiči počínaje. Pátrání ho zavede z rodného Norska na Shetlandy, kde doufá najít stopy po svém prastrýci, který za druhé světové války bojoval proti Němcům. Přitom Edvardův dědeček, u nějž vnuk vyrostl, byl zcela opačného smýšlení než jeho bratr, podporoval nacisty. Edvard se noří stále hlouběji do historie, až dospěje k dějišti tragických bitev první světové války u řeky Sommy ve Francii, kde padlo víc než milion vojáků. Přeživší britští vojáci vzpomínali, že na bojišti jako zázrakem zůstala stát skupina šestnácti ořešáků. Reálný a uvěřitelný příběh nepostrádá tajemství a napětí a čte se jako detektivka pro náročné v tom nejlepším slova smyslu.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Argo
Originální název:

Svøm med dem som drukner , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šestnáct stromů na Sommě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

Teclaireddy
17.03.2024 3 z 5

Na můj vkus příliš srdceryvné a okázalé, příliš mnoho velkých témat, až to ztrácí na uvěřitelnosti. Ale bavilo mě to, taková oddechová četba, také se mi líbilo prostředí Shetland. Kdo má rád velké rodinné příběhy plné smrti, lásky, tragických osudů a války, bude spokojený.

Verrrunka
15.03.2024 3 z 5

Tahle knížka mi dala víc práce, než jsem čekala a taky byla úplně jiná, než jsem čekala, ale nakonec to bylo napínavé vyprávění.

Rodinné tajemství napříč generacemi, válka, smrt rodičů, pátrání po vlastní minulosti a do toho kulisy Norska, Shetland a Francie.
Neobvyklý příběh, místy možná trochu zdlouhavý, vlastně mi v knížce nebyla sympatická ani jedna postava, ale nechalo to ve mně kus příběhu a to se počítá.

Takže pokud máte dost času, chcete se ponořit do neveselého příběhu a nehledáte jednoduchou a svižnou knížku, tohle bude pod deku k čaji jak dělaný .


Butterfly340
28.01.2024 4 z 5

Krásný dojemný příběh na pozadí dramatických událostí 20. století.

Líbil se mi jazyk, kterým to bylo vyprávěno. Takový pomalý, vláčný, který nikam nespěchá. I prostředí bylo stejně malebné a romantické.

Jediné, co mi vadilo a za co strhávám hvězdičku, jsou postavy. Edvard je neskutečný jeliman, který sebou ochotně nechá manipulovat jakoukoliv ženskou, která s ním vleze do postele.
Ani Gwen není lepší postava. Chová se jak psychopat na lexaurinu. Ne, neměla jsem pro ni pochopení. Sobecká, rozmazlená holka, která vidí chyby vždy jen v tom druhém.
Daleko zajímavější mi přišly postavy žijící v minulosti, ale z jejich pohledu nebylo napsáno nic. Pouze se prostřednictvím Edvarda dozvídáme o jejich osudech.

Rozhodně je to nadprůměrná kniha, přestože do top bych ji nezařadila. Ale ano, líbila se mi.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4. týden)

23.01.2022


Citáty z knihy (1)

Chtěl jsem být tím, na koho se mí mrtví můžou spolehnout, ale nikdo z nich neudělal jediný krok, aby mi pomohl.


Kniha Šestnáct stromů na Sommě v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených105x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených13x
v Knihotéce79x
v Chystám se číst166x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech1x